Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oleksandr Sirski
Povratak na članak

Bitno drugačija organizacija ukrajinske obrane: Novi glavni zapovjednik uvodi promjene

“Ono što je Ukrajincima nedostajalo jesenas sjeverno od Avdjejevke bili su upravo rovovi. Nisu imali ničega”, upozorava francuski vojni stručnjak Clément Molin

Komentari 26

Avatar papigagolog
papigagolog
09:45 05.03.2024.

Ah da, rovovi. Znao sam da nešto nedostaje.

VL
MA
marsalka
09:52 05.03.2024.

Čita čovjek Nenada Nikolića pa pomisli da je istina.

VL
SB
Slavenski_brat
09:52 05.03.2024.

Zmajevi zubi su bili zaista smjesni hihihi

VL
LU
Luftbalons
11:21 05.03.2024.

"..nedostajalo..rovovi" ? pa svatko radi što hoće, kako hoće , najbolje..nije riječ, nedostajalo..odlučili su se za neku opciju , koja se pokazala slabijom od suprotne.,.ionako ih NATO "savjetnici" obučavaju i govore što da rade..taj Zaluznhy će vremenom završit u smeću..kaoo i Zelenskyy..a tako je Aleksandar Syrsky, postao Oleksandr - dokad ?

VL
SE
Serengeti
10:18 05.03.2024.

Hmm 3 uništena moćna tenka Abrams u 2 tjedna. Da... vidimo kako je Sirski bitno drukčije organizirao obranu 🤣😂

VL
AS
Asirijac
13:29 05.03.2024.

Rusi su rusi i nece dozoliti NDH Ukrajinu!

VL
Avatar EU Turčin
EU Turčin
16:55 05.03.2024.

Nedostaju im rovovi zbog korupcije. Pare su bile osigurane i trebalo se kopati jos prosle godine, ali su volsebno nestale. Juce uhapsena Ukrajinka na Cipru sa 450 000 eura, a onda se ispostavilo da na racunu na kojem je trebala poloziti tu lovu vec ima 6 miliona. Eto gdje vam lova ide. Prije par mjeseci, na aerodromu u Njemackoj Ukrajinac pokusao unjeti pola miliona eura. U vijestima nigdje nisu spominjali nacionalnost putnika. Na krajuda je ovaj projekat propao pokazuje i vijest da Viktorija Nuland napusta poziciju. Kolaci nisu bili dovoljni

VL
KR
krena
17:01 05.03.2024.

Mogli su čitati pokojnog Bobetke : Nije vrijeme za fotelje, nego za rovove !

VL
Avatar El Indio
El Indio
10:12 05.03.2024.

Ruski ratni brod Sergei Kotov se pdruzio Moskvi na dnu

VL
DU
Deleted user
13:22 05.03.2024.

Čudo, shvatili su da im fale rovovi! No Rusi i pored toga mogu osvojiti samo jednu njivu. Čudan neki rat.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:10 05.03.2024.

Chasiv Yar je izgleda ključna obrambena ukrajinska točka u Donjecku. Nalazi se na povišenom terenu gdje je moguće vizualno primijetiti i zatim vatrom kontrolirati svaki prodor s istoka. Da bi Rusi mogli savladati tu točku upotrebljavaju avione s bombama koje imaju krilca i mogu upravljano "jedriti" prema željenom cilju. Ali to ruske avione stavlja u rizičnu situaciju i odatle dio tih silnih ruskih gubitaka suvremenih aviona u protekla dva-tri tjedna koji su prerasli ruske mogućnosti proizvodnje novih. Da bi se pkopneno prišlo toj ukrajinskoj utvrdi treba prvo savladati otpor Ukrajinaca u dvije također branjene točke, Kurdymivka i Ivanivske. Tu je ruske pješačke i motorizirane postrojbe dočekala artiljerija 28. mehanizirane brigade u nekom obliku zasjede i ruski prodor je zaustavljen na najmanje dva dana. Uočeno je potpuno odsustvo ruskih tenkova Armata T-14 na liniji fronte. Izgleda da je zbog teških gubitaka uključivši kompletne posade taj izuzetno skupi tenk maknut iz borbi. Tenkova T-90 jeftinije izrade još ima. Ukrajinci ubrzano grade rovove iza svojih linija što su izgleda zanemarili.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:23 05.03.2024.

Srušen je željeznički most kod velikog grada Samare. U Samari su ogromne vojne tvornice i laboratoriji, to je zatvoreni grad zbog osjetljive vojne industrije. Nije javljeno kako je most srušen i tko je to uradio, da li su to ukrajinski ubačeni diverzanti ili ruske partizanske postrojbe pobunjenih lokalnih Rusa. Samara je oko 1000 km daleko od najbližih položaja ukrajinskih trupa, grad od 1,3 milijuna stanovnika, deveti po broju stanovnika u cijeloj Rusiji.

VL
A2
a201
09:13 05.03.2024.

Utakmica je gotova kada sudac odsvira kraj . Koliko god uvazeni MP hvalio rusku tehniku, ona nije blizu zapadnoj, drugo dragi Mirek ode Rusija u tvrdi komunizam i u rane 70-te ....., a mnogi Rusi su u posljednjih 20 godina vidjeli svijeta i ne zele ovakvu Rusiju. Od pozitivnog imagea, svjetskog prvenstva, mnogo novca od prodaje energenata EU, ...... sto ce biti u buducnosti - feudalna Rusija ? Tko ce kupovati njihovo oruzje ( Iran, Sirija ..) , energente (Kina , Indija ) i placati ce im u ROBI ( majice, igracke, japanke...) .....

VL
Avatar imocki pracovjek
imocki pracovjek
12:28 05.03.2024.

luft, ne kuiš am. politiku i kongres

VL
PV
prcko.vita
09:44 05.03.2024.

Na žalost uskoro dolazi kraj, ludom Trumpu se nema tko suprotstaviti, novcima je kupio sve pa i moć, narod mu to dopustio. Zašto je narod takav da bira lopove, neznan, možda jer ih ti lopovi kupe. Na kraju će umjesto Zelenskog noblesovu nagradu za mir dobiti Putin i Trump, a Hrvatska će opet biti na krivoj strani povijesti. Dobro, Zoka i Peđa će nas spasiti, zna se da su Putinovi igrači a evo crveni žele opet na vlast da nas usreće Putinovim metodama, pa narode, ako ti je dosta slobode evo imaš priliku izađi i zaokruži crvenu bandu, sigurno će nam biti odlično.

VL
Avatar imocki pracovjek
imocki pracovjek
09:31 05.03.2024.

sve ovisi o američkoj pomoći - trump je putinov igračić, nažalost

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.