Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podigli i kredit

Ulagao u zlato i naftu, pa postao žrtva internet prijevare: 63-godišnjak ostao bez 170 tisuća eura

Dresden: Konferencija povodom velike operacije zapljene robe putem online prijevara
Monika Skolimowska/DPA
07.02.2024.
u 17:18

Stariji muškarac (63) je nepoznatim prevarantima dao podatke bankovnog računa, pa ostao bez velike svote novaca. Policija upozorava građane da budu oprezni i ne dijele osobne podatke ili podatke o bankovnim karticama putem interneta.

Za više od 170 tisuća eura oštećen je 63-godišnjak koji je preko interneta ulagao u naftu i zlato te postao žrtva računalne prijevare koju je prijavio primorsko-goranskoj policiji.

Prema podacima iz policije, oštećeni 63-godišnjak je od 2022. putem različitih internetskih platformi za trgovanje naftom i zlatom, uložio novac nakon čega su nepoznate osobe tražile podatke o njegovom bankovnom računu. 

On im je tražene podatke i ustupio nakon čega su nepoznati prevaranti s njegovog bankovnog računa isplaćivali različite novčane iznose te su na njegovo ime podigli i kredit

POVEZANI ČLANCI:

Kako ne bi postali žrtve internetskih prijevara iz policije savjetuju građanima da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, postoji li ta pravna ili fizička osoba, a naročito da ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

VIDEO Što se događa u zagrebačkom kvartu? U dvije noći podmetnuta su dva požara

Komentara 1

DA
dam63
18:28 07.02.2024.

Nadam se da će morati objasniti poreznoj upravi otkud mu 170000 eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije