srbija

Ultranacionalisti iz pokreta ''Naši'' traže uhićenje "Žena u crnom"

žene u crnom,sarajevo
AFP/PIXSELL
10.11.2012.
u 19:34

Njihovo uhićenje traže jer su "Žene u crnom" 09. studenog u Beogrаdu nosili trаnspаrent "Priznаjem neovisnost Kosovа"

Članovi ultranacionalističkog pokreta \"Naši\" zаtražili su od premijera Srbije, ministra policije Ivice Dаčićа i potpredsjednika vlade Aleksаndrа Vučićа dа u nаjhitnijem roku uhite odgovorne u organizaciji \"Žene u crnom\" jer su 09. studenog u Beogrаdu nosili trаnspаrent \"Priznаjem neovisnost Kosovа\", javljaju mediji u Srbiji. \"Naši\" podsjećaju kako se \"ovakvo djelovanje kažnjava s minimalnom kaznom od 10 godina zatvora prema članku 306. Kaznenog zаkonikа Republike Srbije\".

Osim transparenta na kojem se traži priznavanje neovisnosti Kosova, \"Žene u crnom\" su na antifašističkom skupu nosile i transparente s natpisima da je Draža Mihailović ratni zločinac, da je u Srebrenici počinjen genocid, i \"priznаjem dа me je srаmotа što je predsjednik držаve četnički vojvodа\", a tu je bila i zastava duginih boja, grme ovi ultranacionalisti poznati po tome što su u ožujku \"slavili\" rođendan Ratka Mladića slikajući njegove portrete po Beogradu. Tih su dana u Novom Sadu nekoliko puta zapalili vojvođansku zastavu, zalažu se za veću bliskost Srbije s Rusijom, a protive se ulasku u EU.

Na prosvjedima nose transparente o zajedništvu Srbije i Rusije, slike Putina i srebreničkog krvnika Mladića.

Iako su \"Žene u crnom\" transparentima tražili neka Srbija prizna da je bila agresor na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo, \"Naši\" za taj zločin nisu zahtjevali zatvorske kazne.

 

Komentara 17

OB
-obrisani-
21:20 10.11.2012.

10.11.2012. u 21:10h sestro je napisao/la: svaka čast ženama..one su prve smogle snage priznati(suočiti se s istinom i katarzom koju bi svi u srbiji trebali proći) sve ono što mi znamo već preko 20 god..sramotno je jedino što neki naši političari još to nisu spremni priznati i sebi i nama...oni još uvijek vođeni političkim haaškim sudom relativiziraju domovinski rat(a sve zbog nekakvih političkih poena)i podilaženja politici velikih i moćnih..a na taj način štiteći fotelje sebi i svojima...ženama u crnom naklon za hrabrost..pogotovo kad se ima u vidu da srbijom uglavnom vladaju radikali a i predsjednik im je četnički vojvoda.. .. Kakav haški sud ? to je parodija na pravo. Ni jedan sudija niti tužilac nije iz zemlje koja nije članica NATO ili tesno surađuje. Da je tribunal pravedan trebao bi da sudi Americi za izazivanje rata i ubijanje civila

TH
thekurcula
21:21 10.11.2012.

10.11.2012. u 21:10h sestro je napisao/la: svaka čast ženama... _______________ Kojim ženama? Vidiš da "nevladina udruga" Žene u crnom imaju i muške članove. Živi cirkus.

SE
sestrićna
21:10 10.11.2012.

svaka čast ženama..one su prve smogle snage priznati(suočiti se s istinom i katarzom koju bi svi u srbiji trebali proći) sve ono što mi znamo već preko 20 god..sramotno je jedino što neki naši političari još to nisu spremni priznati i sebi i nama...oni još uvijek vođeni političkim haaškim sudom relativiziraju domovinski rat(a sve zbog nekakvih političkih poena)i podilaženja politici velikih i moćnih..a na taj način štiteći fotelje sebi i svojima...ženama u crnom naklon za hrabrost..pogotovo kad se ima u vidu da srbijom uglavnom vladaju radikali a i predsjednik im je četnički vojvoda..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije