Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIŠA, SNIJEG...

Upaljen žuti Meteoalarm duž Jadrana, vjetar i do 100 km/h: Evo kakvo vrijeme možemo očekivati ovaj vikend

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/DHMZ
1/4
20.04.2024.
u 07:38

Duž Jadrana upaljen je žuti Meteoalarm, dok je narančasti upaljen na području Velebitskog kanala zbog vjetra koji će na udare biti i do 100 km/h

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, najprije na zapadu i u središnjoj Hrvatskoj, a navečer i u noći na nedjelju i na krajnjem jugu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu. Pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su na sjevernom Jadranu, a u višem gorju očekuje se susnježica i snijeg. Na istoku zemlje većinom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, prolazno su mogući jaki udari. Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, lokalno i jaki, duž obale i bura, prema večeri na sjevernom dijelu u jačanju pa će podno Velebita na udare biti i olujna. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 °C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Duž Jadrana upaljen je žuti Meteoalarm, dok je narančasti upaljen na području Velebitskog kanala zbog vjetra koji će na udare biti i do 100 km/h. Za nedjelju će se vrijeme dodatno pogoršati i na području kninske regije pa će i tamo biti upaljeno žuto upozorenje. 

Foto: DHMZ

Oblačno i kišovito vrijeme trebalo bi se nastaviti i tijekom cijelog vikenda. Kako najavljuje DHMZ, sutra prijepodne očekuje se pretežno oblačno uz povremenu kišu uglavnom u istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji te u gorju gdje će mjestimice biti i snijega. Sredinom dana smanjenje naoblake s jugozapada. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita na udare i olujna, navečer u slabljenju. Najniža temperatura zraka između 2 i 7, na moru od 7 do 12 °C. Najviša dnevna između 8 i 12, na Jadranu od 14 do 17 °C.

A možemo li očekivati nešto toplije i sunčanije vrijeme u narednim danima, objasnio je meteorolog Izidor Pelajić za HRT.

POVEZANI ČLANCI:

- Za doba godine hladnije od prosjeka bit će na kopnu i idućih dana uz povremeno umjeren sjeverni vjetar. Jutra prohladna, u mirniji ponedjeljak uz slab mraz mjestimična kiša uglavnom će biti slaba, u gorju i malo snijega, najsunčanije u ponedjeljak. I na Jadranu hladnije od uobičajenog, promjenjivo s kišom osobito u utorak. Lokalno i vjetrovito, bura osobito jaka podno Velebita. U sunčaniji ponedjeljak u Dalmaciji će prolazno zapuhati i jugo. Temperatura se neće bitno mijenjati - prognozirao je. 

>> VIDEO Tri automobila izgorjela na parkiralištu u Prečkom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije