Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

VIDEO Jandroković: Ne treba poništavati izbore jer bi to dovelo do još gore situacije

Zagreb: Gordan Jandroković gostovao u studiju Večernjeg lista
Slavko Midzor/PIXSELL
04.04.2024.
u 18:00

"Ovo je prvi puta u povijesti da se događa da predsjednik Republike otvoreno krši Ustav, krši zakon, ne priznaje institucije", rekao je Gordan Jandroković

Nositelj liste HDZ-a za II. izbornu jedinicu, Gordan Jandroković, gostuje u studiju Večernji TV-a te komentira nadolazeće izbore i druge aktualne teme. Uvodno se osvrnuo na situaciju u svojoj izbornoj jedinici te istaknuo kako izborima nikada ne pristupa tako da je relaksiran. 

"Uvijek je to politička borba i, ono što je bitno, druga izborna jedinica bila je zadnjeg puta mjesto velike političke borbe. Na čelu DP-a bio je Miroslav Škoro, pojavio se Raspudić, bio je pokojni gradonačelnik Bandić, kolega Rajko Ostojić iz SDP-a i sve je završilo tako da je HDZ uvjerljivo pobijedio. Sada se izborna jedinica nešto promijenila. Nešto je to povoljnija struktura kada je u pitanju potpora HDZ-u, međutim mi ulazimo jednako motivirano i pripremljeno. Očekujem da ćemo u najmanju ruku ponoviti tih šest mandata", ističe. 

"Ovo je prvi puta u povijesti da se događa da predsjednik Republike otvoreno krši Ustav, krši zakon, ne priznaje institucije. Mi sada dolazimo u situaciju da neki propituju legalnost izbora", naveo je govoreći o Zoranu Milanoviću

"Poruka koju šalje predsjednik Republike je iznimno loša za hrvatsko društvo i može potaknuti druge na ponašanje koje nije primjereno, u kojem se krši zakon", dodao je Jandroković. S obzirom na to da postoje određeni pozivi Ustavnom sudu da poništi odluku o raspisivanju izbora, Jandroković je komentirao smatra li da je to dobar put. 

"Ne slažem se, smatram da ne treba poništavati izbore jer bi to dovelo do još gore situacije. Dakle, Hrvatska je postala priznata uzorna europska zemlja, bez obzira na sve kritike koje dolaze iz oporbe, ali kad pogledate koliko je ojačao međunarodni položaj Hrvatske, dakle, nakon Europske unije i NATO-a, ušli smo u Schengen, u euro, pregovaramo o ulasku u OECD, kreditni rejting je otišao značajno gore. Da smo takvi kakvima nas opisuje oporba, sigurno se ne bi dogodila ta međunarodna postignuća jer ti ljudi ipak nemaju nikakvu svrstanost i podršku HDZ-u, nego objektivno prosuđuju kakva je zemlja. Dakle, iz tog razloga je važno da poštujemo institucije i da institucije rade svoj posao. A tu je onda bitan i predsjednik Republike koji mora stati, a ne dovoditi cijelu zemlju u jednu talačku situaciju", navodi Jandroković. 

"Uopće da mi postavite pitanje da će biti eventualno poništeni izbori govori nam o tome koliko su pojedinci nisko pali u ovoj predizbornoj kampanji. I moram priznati, ja sam očekivao da ćemo imati jednu kampanju 2024. koja će na neki način priznati onaj pomak koji je Hrvatska napravila pa da ćemo se natjecati vizijom Hrvatske za iduće četiri godine programima, idejama, novim jednim pristupom kako dodatno ubrzati razvoj Hrvatske. Oporba se odlučila, odnosno veći dio oporbe, za destrukciju, za govor koji je između netrpeljivosti i mržnje, za govor koji po meni nije prihvatljiv uopće u javnom prostoru, a onda se na to nadovezao i predsjednik Republike i sada imamo stanje nekog polu kaosa u kojem se propituje treba li poništiti izbore. To je ustvari poražavajuće za one koji su to učinili", dodao je. 

Cijeli intervju pročitajte u subotu na portalu Vecernji.hr te u prilogu Večernjeg lista, Obzoru.

Komentara 35

DI
DinkoD
18:37 04.04.2024.

Bijesni izlsze vsn u komentare... troleri imovinskog pokreta i njima slicni

Avatar Marko
Marko
00:44 05.04.2024.

Izvući Milanovića za uši iz Pantovčaka i u Remetinec...

Avatar Le-Freak
Le-Freak
18:06 04.04.2024.

Zekanović, jedini preostali desničar koji je ZA Hrvatsku i ZA Ukrajinu a ne za inozemne istočne tamne sile i za Milanovića i Dodika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije