Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2024

VIDEO Hasanbegović: Možda je Plenković pustio snimku; Peternel: Nećemo nikad surađivati s ljevicom

Zlatko Hasanbegović i Igor Peternel
Foto: Antonio Tatar
1/3
15.04.2024.
u 14:34

I dok su neki žestoko kritizirali premijera zbog rečenog, HDZ je ustvrdio kako je riječ o diverziji s ciljem da Penava pomogne dovesti Milanovićevu ljevicu na vlast.

Snimka na kojoj premijer Andrej Plenković na internom motivacijskom skupu u Žaru Ptica s omalovažavanjem govori o prvom čovjeku Domovinskog pokreta Ivanu Penavu izazvala je brojne reakciju u javnosti. I dok su neki žestoko kritizirali premijera zbog rečenog, HDZ je ustvrdio kako je riječ o diverziji s ciljem da Penava pomogne dovesti Milanovićevu ljevicu na vlast. Je li riječ o diverziji ili nečem drugome, u studiju Večernjeg lista kometirali su Zlatko Hasanbegović i Igor Peternel s liste koalicije koju predvodi Domovinski pokret.

Emisiju koju je vodila Petra Balija možete pogledati na svim platformama Večernjeg lista.

- Nije riječ o zatvorenom sastanku ako je nazočno 200 ljudi. Gospodin Plenković je izrekao što izriče protiv kolege posljednje četiri godine. Ovo je samo bio jedan poluneformalni krug, a sve što je izrekao nije imalo briselsku pozlatu. Meni su zanimljivije ove današnje snimke iako se gnušam konteksta u kojem izlaze bilo koje snimke, jer ono što govori privatno govorim javno. Vidi se da nije do kraja prekinuo sa zbiljom. Detektirao je promjene u biračkom mijenju - ustvrdio je Hasanbegović.

- Ja ne znam koliko puta moram reći da sve što birači što trebaju znati. Može se Plenković plašiti, mobilizirati, ali Domovinski pokret neće nikad surađivati s Jovanovićem, Baukom ili Benčić. Politika se temelji na ideologiji. Domovinski pokret neće nikad surađivati s ljevicom. Ovo je pokušaj da ljudi stisnu nos i zaokruže HDZ - kazao je Peternel koji je ustvrdio kako ne voli takve snimke i kako ne zna kome može to ići u koristi.

- Plenković se mora zamisliti tko sjedi u njegovom redovima, kad se snimaju. On bi se trebao zamisliti - dodao je Peternel. Hasanbegović se zapitao je li možda Plenković pustio snimku kako bi pokazao "da je frajer".

- Zašto je stalno potrebno raditi napade na političku stranku? Pustite nas na miru. Zašto se to ne događa prema drugim strankama? Nikad se ne priča hoće li Most ili Možemo se raskoliti, već samo Domovinski pokret. Pustite nas da odemo na izbore. Očekujemo da vidimo hoće li nam dati birači povjerenje i što imaju za reći.

Na pitanje što nakon izbora, Hasanbegović je kazao kako je cilj dobiti što više mandata bez kojih neće biti moguće sastaviti buduću hrvatsku Vladu. - Domovinski pokret će sudjelovati u koaliciji koja neće btii ideološka. Ako to neće biti moguće, onda ćemo biti u oporbi. Možete li zamisliti da smo gospodin Pupovac i ja u Vladi? - kazao je Hasanbegović i nasmijao se.

- Očekujemo da su birači svoje odluke donijeli. Pozivamo ih da izađu u što većem broju. Bitno je da izađu i da zaokruže jer ljevica će izaći. Oni koji će izaći će odnijeti pobjedu - kazao je Peternel.

Hasanbegović je objasnio kako je godinama već u politici i kako su kampanje više-manje slično, no ono što obilježuje ove izbore je to što nema kampanje. - S jedne strane su medijske strane zauzeli Plenković i Vlada, a s druge strane Milanović i njegov upad, te se raspravlja o ispadima i trećerazrednoj duhovitosti Milanovića i kravama Plenkovićevih ljudi. Ako mogu reći, pozivam sve birače da izađu i da koriste svoje pravo. Svi znaju što zastupamo i neprijatelji i prijatelji. Na kraju, hrvatski narod odlučuje. Nitko od nas se nije rodio niti neće umrijeti u politici.

Peternel je ustvrdio kako Plenković ponižava birače ovakom kampanjom. - Suština politike nije išla Plenkoviću u ruke. Imamo situaciju kakvu imamo. Plenković priča o rastu plaća koje nisu baš rasti, pa plaši da će Domovinski pokret dovesti ljevicu na vlast. To su gluposti. Neka birači vjeruju da im je Plenković povećao standard, pa nek vide što su mogli kupiti prije dvije godine, a što sada.

VIDEO Plenković grubo vrijeđao DP i Most pred 200 HDZ-ovaca, oni ga snimili i pustili u medije

Komentara 10

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
14:51 15.04.2024.

Koja razina komunikacike jednog premijera, ali nije ništa čudno za okorjelog ljevičara.

TE
tek
17:27 15.04.2024.

Kaže Plenković da će DP dovesti ljevica na vlast, gdje ćeš većeg yugo ljevice od Plenkovićevog hdz-a a još tome dodamo srpskog četničkog agresora SDSS s Pupovcem na čelu

Avatar IvanR
IvanR
19:56 15.04.2024.

Ha ha ha, morati ce sa Milanovicem ! Kakav ce ovo rest biti za DP! Ipak mi znamo da su oni na istoj strani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije