Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI IH NAKON 2 DANA

Usred ralja bandi: Detektivi u Meksiku tražili 43 nestala studenta pa i sami nestali

Mexican police who allegedly killed student escapes as peers protest
Foto: OSCAR GUERRERO/REUTERS
1/8
13.03.2024.
u 14:43

Dok su pokušavali pronaći ostatke, i uslijed pritisaka roditelja koji traže da se taj slučaj riješi, detektivka i detektiv nestali su na dva dana

Detektivka i detektiv iz Meksika koji su istraživali slučaj nestanka 43 studenta sami su bili nestali, izvijestile su lokalne vlasti. Dvojac je nakon dva dana pronađen neozlijeđen, a ni sada nije jasno kako je došlo do te bizarne situacije. 

Naime, dvojac je istraživao slučaj koji se dogodio još 2014. godine, kada 43 muških studenata koledža nestalo u Guerreru. Vjeruje se kako su lokalni policajci mladiće predali članovima bandi koji su ih potom i ubili, a nakon toga je krenula istraga o tome gdje su njihove kosti. Dosad su nađeni ostaci samo njih troje, i to na područjima gdje su inače dominantne bande, prenosi The Guardian.

Dok su pokušavali pronaći ostatke, i uslijed pritisaka roditelja koji traže da se taj slučaj riješi, detektivka i detektiv nestali su na dva dana. Pronađeni su u neozlijeđenom stanju, a policija nije izvijestila jesu li detektivi bili držani u zatočeništvu. 

Ova cijela situacija isplivala je uslijed velikih tenzija koje i inače vladaju u toj regiji. Studenti upravo tog koledža i inače su u stalnim sukobima s policijom, a samo je prošlog tjedna jedan student bio upucan jer je, prema njihovim riječima, vozio ukraden automobil. U međuvremenu se i oko toga pokrenula istraga jer i vlasti smatraju kako nije bilo razloga za posezanjem za oružjem.

Mexican police who allegedly killed student escapes as peers protest
1/8

Veliki prosvjedi izbili su nakon toga, a demonstratori su u jednom trenutku provalili u ured tužitelja u Chilpancingu, postavili eksplozive i njima uništili 11 policijskih vozila. U tom revoltu ozlijeđeno je četvero djelatnika, izvijestio je bio ured tužitelja.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije