Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABECEDA USTAVA
Povratak na članak

Ustavni sud mora Milanoviću zabraniti plan A, B i C - ne smije pobjeći od ostavke

Ustavni sud nema pravo stati na pola puta! Mora jasno poručiti da u bilo kojem od tih scenarija Milanović ne može postati mandatar – ako prije službenog početka kampanje ne podnese ostavku! Sve drugo značilo bi neregularnost ovih izbora.

Komentari 24

JO
JovanC
09:50 18.03.2024.

Milanoviceva opcija je ne treba se drzati zakona ko pijan plota. To je opcija bravara diktatora i zlocinca kojeg on naziva jednim od najvecih sinova naseg naroda.

VL
Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
10:16 18.03.2024.

ne razumijem zasto se itko ikad treba drzati zakona i ustava?? kakva je onda razlika izmedju radnjeg razbojnika i predsjednika RH? ili je Milanovic uveo Purge-dan kad je svima sve dozvoljeno iako mislim da si on uzima za pravo sto nikom nije dozvoljeno... na moj zivot on ne moze utjecati i nece, ali birati svjesno tog lika je gore od samoranjavanja.

VL
TI
timon4
09:55 18.03.2024.

Ne može biti mandatar. Ostavku je trebao dati prije određivanja datuma izbora.

VL
LL
lijepa_li si
10:24 18.03.2024.

naivno je bilo očekivat da nelustrirani neće ,,revolucionarnim,, metodama nasrnut na kontrarevolucionare utjelovovljene u ,,stranci opasnih namjera,,

VL
Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
09:44 18.03.2024.

Ne razumijem što je nejasno?! Položio si prisegu da ćeš braniti Ustav RH. Pogazio si prisegu! Dosvidanja bačuška! Nema opcije A B C D. Ima samo opcija M R Š

VL
MA
MarasG
10:31 18.03.2024.

Ako bi Ustavni sud donio neko polovicno rjesenje to bi bio pravni presedan bez premca.Ne smije se dozvoliti nikome da se poigrava sa Ustavom i da ga krsi kad se njemu digne... Ustav se mora postovati i drzati se njegovih odrednica i tko to ne cini mora biti sankcioniran.Posebno to vrijedi za nekoga tko je polozio zakletvu o postivanju Hrvatskoh Ustava.

VL
BS
Blue_shirt
10:28 18.03.2024.

Podsjećam na prisegu: "Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Kao hrvatski državni poglavar: - držat ću se Ustava i zakona, - brinuti se za poštovanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske, - bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, - čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost države Hrvatske. Tako mi Bog pomogao. " Možda je kvaka u zadnjoj rečenici :) , ateisti kad kažu tako mi Bog pomogao, u biti kao u njemačkom na kraju poništavaju sve ovo izrečeno prije "keine"

VL
ED
edgar2
10:46 18.03.2024.

Predsjednik Njemačke bira se u parlamentu i ne može biti kandidat za kancelara.Predsjednik Njemačke (Bundespräsident) je simbolična figura s ograničenim ovlastima. Njegova uloga uglavnom je ceremonijalna, a ne politička. Predsjednik predstavlja državu u inozemstvu, potpisuje zakone i obavlja druge formalne dužnosti. S druge strane, kancelar Njemačke (Bundeskanzler) je šef vlade i ima stvarnu političku moć. Kancelar vodi vladu, odgovoran je za provođenje politika i upravljanje zemljom te ima izvršnu vlast. Osim toga, postoji konvencija da predsjednik Njemačke obično ne sudjeluje u stranačkoj politici tijekom svog mandata kako bi održao svoju nepristranost. Dakle, u Njemačkoj postoji konvencija o tome, dok kod nas to jasno piše u Ustavu!

VL
MA
MarasG
10:10 18.03.2024.

Za ovo sto je uradio njega treba bezuvjetno razvlastiti!Sve ostalo je polovicno rjesenje koje ce samo produbljiti politicku krizu.On je predsjednik drzave i vrlo dobro je znao sto radi kao i da time krsi Ustav .Ponavljam njega Ustavni sud treba razvlastiti.

VL
KA
kalafat123
12:12 18.03.2024.

Činjenica jeste da našem Trumpu nedostaje plavi rukavac njegove "rijeke". Na tome je prijetvorno radio svo vrijeme dosadašnjeg mandata. Postojeća koalicija je hrpa neznam čega ako ičega. Smokvin list, "Narodna fronta" koja bi trebala prerasti u Socijalistčki savez. Poznato je tko je vladao Sozijalističkim savezom.

VL
NI
nina7x
14:39 18.03.2024.

Znaci, Milanovic ce biti premijer, ali to nitko ne smije reci. Monty Python.

VL
Avatar barba_arba
barba_arba
18:52 18.03.2024.

I to godinu dana prije. Ne more kockastoglavi 3 godine iz komotne predsjedničke fotelje , bez obaveza i konkurencije , voditi kampanju i četiri tjedna prije izbora sam sebe izvući iz cilindra. Hapsi budalu dok je vrime.

VL
ZO
Zorica48
10:55 18.03.2024.

Citam kakohafezeovci govore kako je sdp-e zaduzio Hrvatsku za duplo od Hadezea. Pa to nije istina. Dakle Hdz-e je od Jasica pa doDalicke zaduzio.za 165mil. A sdp-e za 114mil zajedno sa Crkvencem . Znaci nije duplo. Takodjer 10% gospodja Kosor je skinula place a takodjer i braniteljima. Hadezeovci ne spominju pretvorbu-ne spominju gdje su novci od dijaspore ne.spominju Sanadera ne spominju pravomocnu presudu. Pa nije nasa domovina nastala od.Plenkovica. Znate ja mislim da su samo prvi izbori bili.posteni ovi drugi kada je pobijedio Hdz nisam sigurna iz vise.razloga. Pa.samo na proslim izborima Hdz je dobio samo 600tisuca glasova. Hfezeovci izvrcu podatke da ne.kazem da lazu. Nejasno je puno toga. Ja vec od prosle godine istrazujem njihov podatak da.su zssluzni za 500 vrtica sto izgradnja sto rekonstrukcija. To su izjave od ministra Piletica -tajnice Jozic pa i od Plenkovica. I sada.na.zadnjoj sjednici.vlade taj broj je narastao vec.na.800. Ja sam vec prosle godine dobila lako podatak da u Zagrebu.gdje.ima.800tisuca.gradjana.da ima.300 vrtica sto gradskih-privatnih i crkvenih. Pa.se.stalno.pitam gdje su ti vrtici. I gdje su ti novci. Puno lazi lazi i nadam se da je.nas narod.pametan i da zeli kao i.ja drugaciju nasu domovinu koju smo zeljeli i borili se za nju

VL
ZA
zagabria4
10:03 18.03.2024.

haha..koje adz agitiranje, nitko ne smije vladati Hrvatskom samo oni, po ugledu na Putina. Sve druge planove treba ukinuti. Pa ipak, dolazi tome kraj uskoro. Ne kužeda svakim ivakvim istupom gube glasače umjesto da ih privlače

VL
NO
No1
10:13 18.03.2024.

SVE su "opcije" uvijek dostupne. A, ako nisu, stvorit ce se. Osim ako nisi u HDZu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.