Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOČEKIVAN POTEZ
Povratak na članak

Ustavni sud ne dopušta Milanoviću da bude mandatar, pročitajte njihovu odluku i obrazloženje

Ustavni sud ističe da su izborni postupci uvijek najvažniji test privrženosti istinskoj političkoj demokraciji koja je utjelovljena u Ustavu. Tijekom cjelokupne izborne kampanje Predsjednik Republike postupao je i suprotno članku 5. stavku 2. Ustava prema kojem je svatko dužan držati se Ustava i prava i poštovati pravni poredak Republike Hrvatske te je doveo u pitanje vladavinu prava i demokratski višestranački sustav kao najviše vrednote Ustava (članak 3.). Ustavni sud naglašava da Predsjednik Republike prije preuzimanja dužnosti pred predsjednikom Ustavnog suda polaže prisegu kojom se obvezuje na vjernost Ustavu.

Komentari 8

PO
Poganec
15:06 19.04.2024.

Opet se USud osramotio i potvrdio da nije neutralen..

VL
NI
Nipos18
15:03 19.04.2024.

Milanče traži onu povijesnu rečenicu _ "... i jesi li sastavio vladu.."

VL
NI
Nipos18
15:01 19.04.2024.

To je otprilike kao da meni zabrane igrati u Barceloni... ja bih ali realnost kaže ni u teoriji - tako i Milanče da sastavi vladu _ ni u teoriji i bez Ustavnog suda

VL
DU
Deleted user
14:56 19.04.2024.

Milanović i oporba se uopće ne trebaju obazirati na to već ukinuti taj hdz-ov sud.

VL
Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
14:52 19.04.2024.

Ovo je dokaz da pravna država funkcionira! Taj čovjek uopće ne razumije funkciju Predsjednika RH. Mogao je sve ovo izbjeći da je dao ostavku i normalno se natjecati u Izborima za Parlament. Ali njegov cilj je stvaranje kaosa, podjela društva, njegov cilj je nered u Hrvatskoj jer je u tim trenucima naša država ranjiva. A to je cilj svih onih koji ne žele našu državu i koji još uvijek plaću za bivšim sistemima. Tko normalan nije primjetio Predsjednika svih Hrvata da se u posljednjoj objavi prije izbora obraća biračima i traži od njih da glasaju za bilo koga samo ne za HDZ, volili vi hdz ili ne Predsjednik to ne smije raditi! točka

VL
HE
Helios
14:59 19.04.2024.

Politika je ku....a opet če mo gledati neki njegov šou

VL
Avatar babinjak1984
babinjak1984
15:15 19.04.2024.

Ustavni sud treba ukinuti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.