prekid zasjedanja

Utrnule ruka i noga: Ratku Mladiću opet loše na Haaškom sudu

'Former Bosnian Serb army commander Ratko Mladic attends his trial at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at The Hague May 16, 2012. Mladic, 70, appeared on Wednesday
Reuters/Pixsell
23.08.2013.
u 19:08

Mladiću su utrnule desna ruka i noga zbog čega ne može hodati pa je, nakon stanke, u sudnicu doveden uz pomoć osiguranja.

Suđenje Ratku Mladiću pred Haaškim tribunalom za genocid u BiH, danas je prekinuto jer se optuženi požalio kako zbog zdravstvenih tegoba ne može pratiti iskaz vještaka optužnice, javlja agencija Beta.

Nakon dva i pol sata zasjedanja, Mladićev branitelj Branko Lukić prenio je sucima da je situacija s Mladićevim zdravstvenim stanjem "zbilja loša" i on ne može nastaviti pratiti postupak. Lukić je precizirao kako su Mladiću utrnule desna ruka i noga i ne može hodati zbog čega je, nakon stanke, u sudnicu doveden uz pomoć osiguranja. Liječnici su pregledali Mladića i utvrdili da je Mladićev krvni pritisak suviše nizak i da je to posljedica gubitka na težini. Sudac Alphons Orie se začudio zašto gubitak na težini nisu spomenuli u posljednjem liječničkom izvješću .

Današnje zasjedanja prekinuto je nakon što se Mladić, preko svog branitelja Lukića, odbio odreći prava da nazoči suđenju. Mladićevo suđenje je već nekoliko puta bilo prekidano zbog zdravstvenih tegoba, što je sigurno posljedica triju moždanih udara koje je doživio do uhićenja u svibnju 2011. godine.

>>U Srbiji provjeravaju Mladićeve suradnike, slijede uhićenja?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije