Osumnjičeni klubovi

Varteksov predsjednik Horvat: Ako je priča točna, svi odlazimo

nogomet
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
09.06.2010.
u 01:10

To su bedastoće. Da smo namještali utakmice, sigurno ne bismo ispali iz Prve lige!, kaže direktor Međimurja Hamonajec.

Jučer ujutro na telefon smo uspjeli dobiti kapetana Varteksa Miljenka Mumleka. "Znate li da su u Zagrebu započela uhićenja osoba osumnjičenih za namještanje utakmica u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi? Na popisu osoba koje bi trebale završiti u Zagrebu na razgovoru i vaše je ime", kazali smo. S druge strane nekoliko sekundi tišine.

– Ne znam o čemu je riječ. Ovo mi je prvi glas. Nitko me nije zvao ni kontaktirao sa mnom. Nemam što komentirati – kratak je bio Mumlek.

I sportski direktor i trener Varteksa Samir Toplak nije ništa znao. No, oko 14 sati inspektori USKOK-a i policije iz Varaždina su u Zagreb odvezli trojicu igrača. Uz Mumleka i Toplaka, na razgovor su odvedeni Andrija Balajić i Zoran Ivančić. Trojica najiskusnijih igrača Varteksa očito bi trebala biti dovoljno pouzdan izvor informacija ako se pokažu istinitima sumnje o umiješanosti varaždinskog nogometnog prvoligaša u aferu namještanja utakmica. U takvo što ne vjeruje predsjednik kluba, ujedno i varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat.

>>Akcija Offside: Zarađivali i do 300 tisuća eura po lažiranoj utakmici 

– Ne vjerujem da itko od članova našeg stručnog stožera ili igrača ima veze s tom pričom. No, dokaže li istraga suprotno, tada i ja kao predsjednik i cijeli Izvršni odbor moramo dati ostavke. Ako se nešto takvo uistinu događalo u našem klubu, mi smo to morali znati – odlučan je bio Horvat.

Prema posljednjim neslužbenim informacijama, Toplak je pušten kući, ali su mu oduzeti mobiteli, a sva trojica varaždinskih igrača zadržana su u prostorijama USKOK-a.

Varaždinski scenarij gotovo je potpuno preslikan i na čakovečki slučaj. Trojica igrača Međimurja također su se našla na USKOK-ovu popisu. Danijel Mađarić, Neven Vuljanko i Mario Darmopil u popodnevnim su satima odvezeni u Zagreb na razgovor. Mi smo s Mađarićem stupili u kontakt prije nego što je priveden. Bio je šokiran pitanjem, a kasnije i policijskom akcijom.

Komentara 2

AC
acer
11:41 09.06.2010.

Međimurju je blizu Mađarska pa su mogli barem na vrijeme shvatiti kako ljevica zna perfektno zafrknuti narod. Tako i Međimurje u zadnje vrijeme pada među siromašnije krajeve u državi.

VK
vječni krojf
08:03 09.06.2010.

Oho!!! Zar i bogati medjimurci kupuju i prodavaju utakmice,ali ipak ispadaju iz te lige za koju su se srcano borili.Neka im je sada.NJih niti liga 30 ne spasava.Medjimurje kao zupanija se toliko busa da su najbogatiji a sport im totalno propada.Izgleda da ce morati osnovati ligu beraca \"KALAMPJERA\" a Homonajeca postaviti za predsjednika saveza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije