Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar dončić

'Većina dionica građena a da nije osiguran novac. To je sick!'

'05.04.2012., Vetropack Straza, Hum na Sutli - Ministrica zastite okolisa i prirode Mirela Holy i zupan Krapinsko-zagorske zupanije Sinisa Hajdas Doncic svecano su otvorili novu pec za staklo koja ce
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/3
02.05.2012.
u 12:18

Neće biti moguće da direktor kreće u potpisivanje ugovora i dogovora ako nema osigurana sredstva, dodao je Dončić.

Pitanje cestarine kompleksno je pitanje. Do 25. svibnja uprave Hrvatskih autocesta moraju dostaviti projekt restrukturiranja i tek će se tada razmotriti mogućnost povećanja cijene cestarina, poručio je na konferenciji za novinare Siniša Hajdaš Dončić, novi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, dan nakon što je za Novi list najavio da intenzivno razmišlja o toj mogućnosti.

U slučaju da nakon detaljne analize do povećanja cijena ipak i dođe, to se povećanje neće ticati stalnih korisnika ENC-a jer će se, kako je ministar naglasio, na taj način zadržati konkurentnost gospodarstva. Poručio je da se povećanje neće ticati ni lokalnog stanovništva koje će od eventualnog poskupljenja biti zaštićeno.

Istaknuo je da odluku neće donijeti bez kompletne analize, ali je naveo da je dugovanje samo Autoceste Rijeka – Zagreb doseglo 27 milijardi kuna te kako upravo ta dionica nema potencijala za nastavak ulaganja.

Naglasio je da je potrebno povećati ulaganja u županijske i državne ceste kako bi stanovništvo imalo lakšu i direktniju vezu s važnijim gradovima.

Najavio je donošenje prometne strategije razvoja te spomenuo kako je većina dionica u Hrvatskoj upitna jer nema građevinsku dozvolu nego su građene na idejnim studijama te kako za realizaciju ugovora nema osiguranog novca.

– Neće biti moguće da direktor kreće u potpisivanje ugovora i dogovora ako nema osigurana sredstva. To je sick (bolesno, op.a) – dodao je Dončić.

Komentara 276

UK
Ugo Kajvez
13:22 02.05.2012.

Evo, članak iz večernjaka, ............... \"‘Etnički ćemo očistiti Grčku i minirati granice’ ......... o grčkoj i što se tamo događa, .......... sve zbog gospodarske krize, kao kod nas što dolazi ..................... dogurat će markov trg po vodstvom brisela/njemačke da se i kod nas nešto takvo bude pojavilo ..................

KK
KlNGS KlNG®
13:50 02.05.2012.

product, product & nothing without product tak su mene učili na texas tech u osamdesetima

KK
KlNGS KlNG®
12:33 02.05.2012.

02.05.2012. u 12:32h Chicago Chicago totalno krivo....danke imbecilija a nisu li baš lojtre držali svo ovo vrijeme antifašisti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije