'Ponos u srcu'

'Velebit smo znali bolje od kuće. Slijedi najveća Oluja svih oluja!'

Oluja
Foto: Čitatelj Večernjeg Mladen Čuljak
1/3
04.08.2013.
u 18:34

"Dolazak u Zadar. Okupljanje svih Specijalnih jedinica policije MUP-a RH, malo odmora, primanje konkretnih zapovjedi i zatim odlazak helikopterima na Velebit", opisao je čitatelj Mladen Čuljat

Čitatelj Mladen Čuljat u e-mailu nam je opisao što je, kao pripadnik Specijalne jedinice policije MUP-a RH, radio u dane Oluje. Poslao je fotografiju na kojoj je zajedno sa Marijanom Horvatom, Željkom Veseličićem i Nikicom Dobrićem. "Dolazak u Zadar. Okupljanje svih Specijalnih jedinica policije MUP-a RH, malo odmora, primanje konkretnih zapovjedi i zatim odlazak helikopterima na Velebit na početne pozicije koje smo poznavali bolje od vlastite kuće", piše nam Čuljat u mailu "proceduru" koju su prošli.

"Tata, pusti mobitel na miru, ponovi nam Moju domovinu"

"Slijedi najveća Oluja svih oluja. Meni najdraža! Naša Oluja", zaključuje Čuljat u mailu.

Igor Kramarić nam je napisao da je Dan pobjede njegovoj obitelji jako bitan. "Podsjeća me na onaj savršeni osjećaj biti Hrvatom, pobjednikom pravednikom... Slavlje je obavezno, najčešće uz grill, rodbinu, kumove, barjak i prelijepe domoljubne pjesme te uzbudljive i sretna, ali i tužne priče iz tih dana", piše Kramarić kojega dok piše mail "prožima ponos i čast". "Kćeri stare četiri i šest godina mi: tata, pusti mobitel na miru, ponovi nam Moju domovinu", zaključuje Kramarić.

U komentarima ispod članka u kojem smo vas pozvali da nam šaljete svoja mišljenja "što za vas znači Oluja", komentatorica matador007 je napisala da joj znači "ponos u srcu, ali i suzu u oku". "Ponos jer je moj muž bio jedan od prvih dragovoljaca koji je krenuo braniti 'lijepu našu', a suzu jer plačem kad vidim da zastavu razvijaju ljudi koji su se cijelo vrijeme skrivali doma, a sad su veliki Hrvati i domoljubi", piše komentatorica matador007.

"Zastava će biti na kući, u kući i u dvorištu gdje će se slušati hrvatske domoljubne pjesme i sjećat ćemo se pravedne borbe za našu cjelovitu državu", piše komentator majur.

"Oluja je najveći blagdan i zauvijek ću ga slaviti", napisao je komentator morski čovik. "Ponos sreća, tuga, suze, posjet groblju, molitva za onoga tko je bio s nama, ali život ide dalje. Bit će roštilj, zdravica 'Neka vječno živi naša Hrvatska' izrasla na hrabroj borbi naših boraca i naroda koji ih je podržavao", napisao je komentator osica.

"To je jedan od onih dana koji se neće zaboraviti dok živim, kao što ne mogu zaboraviti ponos, ushit i neizmjernu radost koja je zavladala u narodu. Iako je moja Slavonija još uvijek bila okupirana svima nam je bilo jasno da to neće biti još dugo. Pobjednička HV na ponos je rodu i Domovini", napisao je komentator ambasadoor ispod jednog od tekstova o Oluji na našem portalu.

Na našem Facebook profilu također ste pisali da su to bili "dani ponosa i slave". "Vraćanje iz Like i doček u Rijeci i Puli, nezaboravno!", napisao je na našem Faceu Fredy. "Oluja je bila veliki dan"Sretan vam dan junaci. Neka vas Bog čuva", napisala je Biljana o Oluji.

Čitatelj Večernjeg lista poslao nam je fotografije proslave Dana pobjede iz Metajne na otoku Pagu.

>>'Hoće li ta djevojčica ikada shvatiti što je taj dan značio svima nama?'

>>Hrvatski dan pobjede: Kako ga slavite i što za vas znači Oluja?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije