Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pljušte osude kritičara

Veliki gubici ruskog vođe: Putin je od početka rata navodno izgubio više od 160 generala i pukovnika

Russian President Vladimir Putin inspects preparations of mobilised reservists at a military training centre in Ryazan Region
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/4
29.11.2022.
u 09:13

Telegram kanal kojim upravlja pukovnik Anatoly 'Stirlitz' Stefan iz ukrajinskih oružanih snaga prikupio je izvješća o smrtnim slučajevima ruske vojske i sastavio popis nekih od Putinovih najistaknutijih gubitaka.

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno je izgubio više od 160 generala i pukovnika među ukupno 1500 časnika u ratu u Ukrajini. Telegram kanal kojim upravlja pukovnik Anatoly 'Stirlitz' Stefan iz ukrajinskih oružanih snaga prikupio je izvješća o smrtnim slučajevima ruske vojske i sastavio popis nekih od Putinovih najistaknutijih gubitaka.

Stirlitz tvrdi da je navodno izgubio deset generala i ukupno 152 pukovnika i potpukovnika otkako su njegovi tenkovi ušli na ukrajinski teritorij 24. veljače. Navodi da je navodno izgubio 204 bojnika, 294 satnika, 496 starijih poručnika, 258 poručnika i 86 ostalih časnika čiji se čin nije mogao provjeriti.

Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da je 87.900 ruskih vojnika ubijeno u sukobu, dok je Pentagon, ranije ovog mjeseca procijenio da je ubijeno ili ranjeno preko 100.000 ruskog vojnog osoblja. Neuobičajen veliki broj gubitaka visokih ruskih vojnih dužnosnika dolazi zbog očiglednog odbijanja da se odgovornost prenese na mlađe zapovjednike, piše Daily Mail

Ruski Telegram kanal General SVR tvrdi da ukupni gubici u Putinovim regularnim snagama iznose 90.138 vojnika. Broj mrtvih operatera iz privatnih vojnih kompanija poput Wagner Grupe, koji je regrutirao desetke tisuća zatvorenika oslobođenih za borbu iz ruskih zatvora, procijenjen je na 26.917. Ruska nacionalna garda je u međuvremenu navodno izgubila 5.521 ljudi, navodi list.

Rusija ne otkriva razmjere svojih gubitaka niti daje ažurirane procjene.

Kritičari optužuju Putina da koristi niže činove kao 'topovsko meso' protiv bolje naoružanih ukrajinskih snaga koje su dobro opskrbljene zahvaljujući pomoći Zapada. 

Najnoviji podaci o ruskim gubicima dolaze nakon što su majke i supruge vojnika poginulih na bojišnici izrazile bijes zbog Putinovog navodnog 'lažnog' sastanka prošlog tjedna. Umjesto da se sastane s istinski ožalošćenim i bijesnim roditeljima i članovima obitelji poginulih, šef Kremlja je umjesto toga navodno održao sastanak sa skupinom službenica i lojalistica koje su se predstavljale kao vojne majke, tvrdi Daily Mail.

Komentara 7

Avatar El Indio
El Indio
09:28 29.11.2022.

A ko im je kriv kad su nesposobni? I nas picopek Gojko rasturio skolovane iz Beogradske vojne akademije

Avatar Dragovit
Dragovit
15:27 29.11.2022.

Ma Rusija izgubila vojsku kompletnu. A protiv koga se onda tuku Ukrajinci? Protiv duhova?

PR
predragbabic1
10:31 29.11.2022.

kolko treba biti glup pa da zaključiš da ruski mediji nisu novinari već propagatori, a da je ovo gore napisano novinarsko djelo, a ne propaganda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije