Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podijeljeni HNS

Vesna Pusić više ne taji da je za nju Čačić otpisan

'17.03.2012., Hypo centar, Zagreb - U Hypo centru u dvorani Kornati odrzan je izborni sabor Hrvatske narodne stranke - HNS-a na kojem je izabran predsjednik stranke. Vesna Pusic, Radimir Cacic. Photo:
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
23.08.2013.
u 19:46

To je iza nas 
- Pusić Čačića ne vidi na visokoj poziciji, no dio HNS-ovaca i dalje ga želi za šefa.

To je razdoblje iza nas, kratko je u vijestima RTL-a odgovorila predsjednica HNS-a Vesna Pusić na pitanje vidi li svog prethodnika Radimira Čačića na visokoj poziciji i nakon izlaska iz zatvora. Iako je već dulje jasno da se Čačić i Pusić više ne slažu dobro, dapače nisu se ni čuli otkad je on otišao u zatvor na odsluženje kazne, ona je dosad uvijek izbjegavala jasan odgovor na ovo pitanje.

Podijeljeno članstvo

Sada je ono što se dugo nagađalo i potvrđeno, šefica HNS-a više ne računa na svog prethodnika iako je on u više navrata poručivao da se nakon zatvora vraća u stranku i priprema odmazdu svima koji su ga se odrekli nakon što je podnio ostavku. Čačić je prije odlaska u zatvor vjerovao da će i dalje moći sudjelovati u ključnim odlukama stranke, no pokazalo se da aktualni vrh više nimalo ne računa na njega. Iako je ovaj sukob podijelio i samu stranku na dvije frakcije, nitko pod imenom i prezimenom ne želi o tome otvoreno govoriti. Struja vjerna Vesni Pusić tvrdi da je Čačićevo suđenje, ali i njegovo ponašanje dok je bio prvi potpredsjednik Vlade napravilo puno štete stranci i da im zbog toga on više ne treba.

Otkad je pak Pusić na čelu stranke, rejting HNS-a raste i zbog toga joj većina članstva daje punu potporu. S druge strane, oni vjerni Čačiću kažu da je smiješno sada, manje od godinu dana prije njegova povratka iz zatvora, govoriti o njegovu preuzimanju stranke. Daleka je to budućnost, tvrde, ali i poručuju da vjeruju da će i tada on imati snagu za takvo nešto. Ništa neće raditi na silu, uvjeravaju nas. Nakon izlaska iz zatvora Čačić se pobjedom u svojoj izbornoj jedinici na sjeverozapadu Hrvatske može na velika vrata vratiti u hrvatsku politiku.
Mora srediti svoju stranačku organizaciju u III. izbornoj jedinici kako bi kao nositelj liste na parlamentarnim izborima 2015. godine odnio pobjedu i tako si otvorio vrata na visoke pozicije u HNS-u, a onda i u nacionalnoj politici. Tu bi mu trebala pomoći i pozicija predsjednika Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a zahvaljujući kojoj automatski postaje član Predsjedništva.

Jedan je predsjednik

– HNS je najjači na sjeverozapadu, a za nas postoji samo jedan predsjednik i to je Čačić – tvrde HNS-ovci skloni bivšem šefu.

>>\'Iza nas je razdoblje Čačića na visokim pozicijama u HNS-u\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije