Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATROMET, BAKLAVE?

VIDEO Kruže snimke slavlja zbog smrti Raisija: Kćeri ubijene Iranke proslavile uz pjesmu 'Helikopter' iz BiH

Foto: X/Screenshot
1/14
20.05.2024.
u 11:08

Olupina helikoptera koji se srušio prevozeći Raisija i ministra vanjskih poslova Hosseina Amir-Abdollahiana pronađena je rano u ponedjeljak nakon potrage po nevremenu

Čini se kako Iranci diljem svijeta slave smrt svog predsjednika Ebrahima Raisija koji je ovog vikenda s ministrom vanjskih poslova poginuo u nesreći helikoptera u iranskom planinskom području Istočni Azerbajdžan. Više snimaka objavljeno je na društvenim mrežama, a među njima je isplivala i snimka dviju sestara Mine Majidi, kćeri 62-godišnje Iranke koja je poginula nakon protuvladinih prosvjeda u Iranu 2022. 

Podsjetimo, Majidi je bila jedna od žena koje su izišle na ulice nakon smrti 22-godišnje Mahse Amini, za koju su građani optužili iransku vlast. Majidi je bila ubijena na ulicama Kermanshaha, a njena kći kasnije je kazala kako su joj majku propucali sa 167 metaka. Iza sebe je ostavila dvije kćeri koje su ovog ponedjeljka simbolično ''proslavile'' smrt Raisija. 

Naime, na Twitteru je objavljena snimka kćeri Mahse i Roye kako nazdravljaju pićem uz pjesmu ''Helikopter'' bosanskog izvođača Fazlije. U komentarima je većina podržala djevojke. 

Uz to, objavljene su i snimke iz Londona gdje na ulicama Iranci uz zastave slave i puštaju glazbu. Navodno se smrt predsjednika slavila čak i u Teheranu, a objavljene su i snimke navodnog vatrometa, no te snimke nisu provjerene. 

Uz to, navodno su se i u Tel Avivu u Izraelu dijelile besplatne baklave. Međutim, vrijedi spomenuti da neki novinari spominju kako se osjeća napetost u Teheranu te da nema nikakvih proslava zbog smrti predsjednika.

Olupina helikoptera koji se srušio prevozeći Raisija i ministra vanjskih poslova Hosseina Amir-Abdollahiana pronađena je rano u ponedjeljak nakon potrage po nevremenu. Raisijevu smrt potvrdio je potpredsjednik Mohsen Mansuri u priopćenju objavljenom na društvenim mrežama i na televiziji.

Državna televizija objavila je snimke s mjesta događaja koje prikazuju helikopter koji se sudario s vrhom planine, no nema službenih informacija o uzroku pada. Državna novinska agencija IRNA rekla je da je Raisi letio helikopterom Bell 212 američke proizvodnje.

>> VIDEO Dron pronašao helikopter iranskog predsjednika

Ključne riječi

Komentara 3

AN
analitičarka
11:15 20.05.2024.

Šta ćeš slaviti kad oni takvih imaju na tone. Sve gori od goreg.

IG
IgorY
15:30 20.05.2024.

Slaviti nečiju smrt ? Zar može degutantnije?

Avatar alteralterego001
alteralterego001
14:48 20.05.2024.

Tako će i Rusi kad Putin padne iz aviona. 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije