Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U LONDONU

Nadzorna kamera snimila strašan trenutak: Policajka zaustavila napadača koji je mačem ubio dječaka

Foto: REUTERS
1/3
30.04.2024.
u 22:41

Susjed iz obližnjeg Laing Closea, koji je svjedočio napadima, rekao je da "nije mogao prestati zamišljati dječakovo lice"

Na videu koji je objavio Daily Mail se može vidjeti trenutak u kojem se policajka suočava s napadačem koji u ruci drži mač s kojim je ubio tinejdžera na ulici. Snimka CCTV-a prikazuje policajku, koja uz bok svojih kolega, zahtijeva od muškarca u žutoj majici s kapuljačom da odloži oružje nakon što je jutros preskočio ogradu na prilaz u Hainaultu.

Može se vidjeti kako se policajci približavaju napadaču dok nenaoružana policajka napreduje prema njemu dok on maše oružjem. Nakon što mu se dovoljno približila je ispucala elektrošoker u pokušaju da ga obori na tlo. Kada se srušio, savladali su ga naoružani policijski službenici. 

Zastrašujuće prizore snimio je jedan građanin, kojeg se može čuti kako očajnički upozorava ljude da zaključaju vrata dok policajci pokušavaju savladati napadača.

POVEZANI ČLANCI:

U međuvremenu je potvrđeno da je jutros ubijen 14-godišnji dječak, dok su još dvije osobe također ozlijeđene, kako policija vjeruje, u "slučajnom" incidentu. Naime, ranjena su i dva policajca koji su pohitali na mjesto nesreće kako bi pomogli unesrećenom dječaku. Prevezeni su u bolnicu s težim ozljedama, ali nisu u životnoj opasnosti.

Napadač je uhićen te ga se sumnjiči za ubojstvo, Trenutno se nalazi u bolnici gdje se liječi od ozljeda koje je zadobio kad ga je udario kombi.

Divljanje je šokiralo mještane, koji su za Daily Mail rekli da su vidjeli čovjeka "prekrivenog krvlju" ispred svojih domova u području Thurlow Gardensa u ponedjeljak rano ujutro.

"Probudio sam se u 7 ujutro uz mnogo vike. Vani je bio tip sav u krvi, blizu stanice i ispred moje kuće. Policija je pokušavala smiriti čovjeka. Ali on je otišao prema stanici. Nastavio je vikati", rekao je Daniel Garfinkel, jedan od stanara koji živi ispred postaje podzemne željeznice.

Susjed iz obližnjeg Laing Closea, koji je svjedočio napadima, rekao je da "nije mogao prestati zamišljati dječakovo lice". Jedna od svjedokinja je rekla kako je osumnjičenik zamolio jednog od susjeda da mu uzme mobitel kako bi mogli "onome tko je na telefonu reći njegovu lokaciju". 

"Unutar dvije sekunde nakon toga shvatila sam je da nešto nije u redu, počela sam trčati, a on je izvukao samurajski mač sa stražnje strane hlača", objasnila je. Drugi građanin opisao je kako je čuo vrištanje i viku rano u utorak prije nego što je vidio policiju koja je ogradila obližnju cestu.

POVEZANI ČLANCI:

Ray Leigh Mason, stanovnik New North Roada, rekao je "Čuo sam povik, nešto u stilu 'ne možeš ništa učiniti, druže', a zatim vrisak. Vikanje je moralo biti oko 6:50 ujutro i u trenutku kada se to dogodilo, krivo sam pretpostavio da se posvađaju susjedi, što se često događa u svako doba. Trebao sam ustati ranije i vjerojatno bih bio vani kao što se dogodilo, ali ostao sam u krevetu dodatnih 15 minuta".

"Pogledao sam kroz prozor i vidio policiju kako dolazi i zatvara cestu. Rečeno mi je da ostanem unutra, što sam neko vrijeme i učinio. Zatim sam trebao otići na posao, ali je postaja bila zatvorena", dodao je. 

VIDEO U pomahnitalom pohodu mačem usmrćen dječak (13): Preminuo u bolnici, još četvero ljudi ozlijeđeno

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

XA
xaron
22:41 01.05.2024.

Trula drźava.

PL
plotto
07:24 01.05.2024.

Migranti su samo posljedica.Oni koji su ih poslali i financirali tu najezdu su stvarni neprijatelji EU i njenih naroda

DR
Drinko
07:16 01.05.2024.

Europa su puni navodnim migrantima ali koji ne žele da rade jer nisu za to ni došli nego su vojska koja kada dođe do oružja započet će rat . primjer već u Njemačkoj što se događa švedska francuska itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije