Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVOR S MACRONOM

Pogledajte prelet: Rafali i MiG-ovi prošli iznad Zagreba tijekom Plenkovićeve presice

MiG-ovi presreli Rafale te ih otpratili do do Zračne luke "Franjo Tuđman"
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/26
15.03.2022.
u 17:18

– Očekuje se pojačana buka, stoga molimo građane Zagreba za strpljenje i razumijevanje – naveli su ranije te obavijestili da će zrakoplovi letjeti na visini od 600 metara.

Brojne građane Zagreba neugodno je iznenadio zvuk koji su čuli u utorak popodne. Riječ je o ranije najavljenom preletu dva višenamjenska borbena zrakoplova Rafalea iznad centra Zagreba. Prelet se odvijao u trenutku kad je konferencije za medije premijera Andreja Plenkovića koji je komentirao zračnu sigurnost Hrvatske nakon pada bespilotne letjelice u četvrtak kod SC Stjepan Radića.

POGLEDAJTE SNIMKU, snimio Kruno Galjar

– Očekuje se pojačana buka, stoga molimo građane Zagreba za strpljenje i razumijevanje – naveli su ranije iz MORH-a te obavijestili da će zrakoplovi letjeti na visini od 600 metara. Uz njih će biti i piloti 191. eskadrile lovačkih aviona HRZ-a.

Pogledajte vježbu Rafalea iznad Zagreba

Pogledajte vježbu vojnih zrakoplova Rafalea

Pogledajte prelet iz prespektive pilota

FOTO Prelet borbenih zrakoplova Rafalea iznad Zagreba

MiG-ovi presreli Rafale te ih otpratili do do Zračne luke "Franjo Tuđman"
1/26

Naime, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona HRZ-a izveli su presretanje francuskih aviona u zraku te su ispratili Rafale do Zračne luke "Franjo Tuđman“ u Velikoj Gorici, odakle su francuski zrakoplovi nastaviti let prema nosaču zrakoplova "Charles de Gaulle“ u Jadranu.

FOTO Zajednička vježba 191. Eskadrile lovačkih aviona i francuskih Rafalea s nosača zrakoplova Charles de Gaulle

MiG-ovi presreli Rafale te ih otpratili do do Zračne luke "Franjo Tuđman"
1/8
Ključne riječi

Komentara 18

Avatar horuk
horuk
18:11 15.03.2022.

Da su Ruski SU 34 ili koji god, Rusi a i komsije bi rekli da lete do New Yorka za 12 minuta.

ZM
zmaček
19:09 15.03.2022.

Ajme nama ako je na ovo spala visoka europska politika. Za pratnju govora i pozadinu izabereš avione. Pa tog nije bilo ni u Rumunjskoj prilikom izgradnje kulta ličnosti.

Avatar Behemot
Behemot
20:39 15.03.2022.

Nema presretača do Miga-21 :D Sa dvostrukim naknadnim sagorijevanjem ulovi Rafale bez problema. Mig vs Rafale - M2.1 : M1.8 - Plafon leta 21.000 m : 16.000 m.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije