HDZ:

'Vlada uništava hrvatsku poljoprivredu'

HDZ, zastava (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
29.01.2013.
u 12:26

Ministarstvo poljoprivrede nastavlja svoj juriš uništavanja hrvatskog sela zatvaranjem 40-ak ispostava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, smatra odbor za poljoprivredu HDZ-a

Milanovićeva vlada uništava poljoprivredu, a neisplata odšteta za štete od suše, rezanje i neisplata poljoprivrednih potpora dokrajčit će desetke tisuća obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, smatra Odbor za poljoprivredu HDZ-a.

''Poljoprivredni proizvođači, prije svega proizvođači mlijeka osjećaju se taocima gospodarske i socijalne politike koju provodi Vlada. Stanje u kojem se trenutačno nalaze nepodnošljivo je, pa mnogi poljoprivrednici traže izlaz egzistencijalnog spasa kroz napuštanje poljoprivredne proizvodnje, što će biti pogubno za Hrvatsku.

Ministarstvo poljoprivrede Milanovićeve Vlade nastavlja svoj juriš uništavanja hrvatskog sela zatvaranjem 40-ak ispostava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju – APPRRR. Naime, nakon smanjenja cijena i potpora za mlijeko te stavljanja u proceduru zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim će mnoga obiteljska poljoprivredna gospodarstva ostati bez zakupa državne zemlje, potiho se zadaje još jedan težak udarac poljoprivrednim proizvođačima.

Zatvaranjem velikog dijela ureda Agencije za plaćanja stavlja se „omča oko vrata“ hrvatskom agraru, budući da prosječni poljoprivrednik radi reguliranja raznih prava i obaveza, mora i do 20 puta godišnje posjetiti urede Agencije. Naši seljaci bit će osuđeni na lutanja do udaljenih ureda u županijskim sjedištima, umjesto da rade u polju. Sve to će mnoge od njih prisiliti na odustajanje od proizvodnje i na traženje socijalne pomoći, a ruralni razvoj iz imena Agencije će postati – ruralno raseljavanje.

Sve ovo čini se pod izlikom prigovora  EU kako imamo previše ispostava Agencije, što se vrlo lako moglo objasniti specifičnim zemljopisnim oblikom Hrvatske'', navodi u priopćenju Odbor za poljoprivredu HDZ-a.

>> Seljačke udruge ogorčene zakonom: 'Pogoduje se velikima'

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar zadnji_hrvat
zadnji_hrvat
12:38 29.01.2013.

Kolhoze oćemo to se je dobro pokazalo.

CA
capronza
13:11 29.01.2013.

Hrvatskoj su nuzno potrebni novi izbori, da se makne ova nesposobna vlada.

LU
lutomirski
18:08 29.01.2013.

vi krivo pisete, vlada unistava citavu privredu Hrvatske vec godinama, a unistila je i buducnost mladih i slijedecih generacija, kako ce se to zavrsiti i kada to se nezna, uglavnome buducnosti slijedecih 20 godina ili vise nece biti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije