Najstarija Zagrepčanka proslavila 107. rođendan

“Voljela sam popiti pivicu, puno raditi i jesti koliko treba, to je jedini recept”

Baka Dora Sukanec
Žarko Bašić/pixsell
01.02.2010.
u 16:59

U moje vrijeme žene nisu pušile cigarete i zbog toga su živjele duže od muškaraca, kaže slavljenica, vitalna Dora Sukanec.

– Sad sam još mlađa nego prošle godine. Živa sam i zdrava i ništa mi ne nedostaje – našalila se baka Dora Sukanec s gradonačelnikom Milanom Bandićem jučer na proslavi svog 107. rođendana.

Najstarija Zagrepčanka i ove je godine uzvanike u svome stanu dočekala pjevajući iz sveg glasa pjesmu “Još Hrvatska ni propala”. Iako je za posljednjih šest rođendana dobivala darove od gradonačelnika, ovoga puta nije zaželjela ništa.

– Znamo da je recesija i da se teško živi, a baka je do sada dobila mnogo toga i mi smo jako zahvalne na svemu – skromno je odgovorila njezina unuka Ljerka Maceković koja se brine za baku.

Na pitanje novinara koja je tajna njezine dugovječnosti, Dora Sukanec rekla je da recept ne postoji.

– Radila sam puno, a jela i pila samo onoliko koliko bi mi bilo potrebno. Možda je tajna u salati i juhici jer to oduvijek volim jesti, ali nisam sigurna – kaže najstarija Zagrepčanka koja ima četvero unuka, tri praunuka i jednu prapraunuku. Kroz život Dora Sukanec radila je, kaže, svakakve poslove.

– Bila sam degustator alkohola u Badelu, no njemu se nikad nisam odala. Voljela sam popiti pivicu sa suprugom kad bih mu nosila gablec na posao – rekla je baka Dora i dodala da u njezino vrijeme žene nisu pušile i zbog toga su duže živjele od muškaraca.

Komentara 10

OB
-obrisani-
17:24 01.02.2010.

stara..zene pusu jos od prije, nego je isus isa po zemlji...

LO
lola
17:33 01.02.2010.

Ak joj Bandic da pusu, nebu bogme dozivela sljedeci rodjendan.....

TC
tigar-cro
20:17 01.02.2010.

Svaka cast!!!!! Neka, baki, Bog podari jos puno godina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije