Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinčić inzistirao

Vujanić: 'Novac ću dati kada to učine i HDZ ili SDP', Pernar: Iščlanit ću se iz Abecede

Ivan Pernar, Ivan Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.01.2019.
u 21:27

Pernar je danas svjedočio u DORH-u koji postupa na temelju izvješća koje im je dostavila Državna revizija o nepravilnosti u trošenju proračunskog novca u Abecedi demokracije

Ivan Pernar danas je, nakon što je ujutro izjavio kako će i ubuduće biti i član Živog zida i Abecede demokracije, popodne ipak promijenio mišljenje zaključivši kako će biti samo član Živog zida.

Na traženje čelnika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, pojasnio je, donio je odluku da će se ispisati iz Abecede demokracije, stranke koja na njegovo ime prima novac iz proračuna, budući da se u trenutku konstituiranja Sabora vodio samo kao njezin član, što je referentna točka za raspodjelu novca u cijelom mandatu.

– Što se tiče sveg novca koji će ta stranka ubuduće dobivati, pozivam državu da uzme taj novac i da ga proslijedi u humanitarne svrhe. Mi se tog novca odričemo – rekao je Pernar. Nekoliko sati prije pak Pernar je pred DORH-om tvrdio kako je član obje stranke.

– Ako ikad procijenim da je za mene dobro da postanem član i neke treće, učinit ću to. Ono što vam sigurno mogu reći je da se neću učlaniti kod Bandića ili u HDZ. Nemam namjeru biti dio vladajuće većine – govorio je ujutro Pernar.

Inače, Pernar je danas svjedočio u DORH-u koji postupa na temelju izvješća koje im je dostavila Državna revizija o nepravilnosti u trošenju proračunskog novca u Abecedi demokracije. Predsjednik te stranke Stjepan Vujanić potvrdio nam je da je izaslanstvo Živog zida danas zatražilo da potpiše Pernarovu ispisnicu, što je i učinio.

– Razočaran sam jer smo s Ivanom imali velike planove, htio sam odstupiti i predložiti ga za predsjednika – kaže Vujanić. Što se tiče novca iz proračuna, kaže da će ga dati u humanitarne svrhe kada to učini i HDZ za Zlatka Hasanbegovića i druge ili SDP za svojih osam “prebjega”.

>> Ivan Pernar zbog prijave za nadriliječništvo došao je dati iskaz u DORH

Komentara 10

Avatar RuAF
RuAF
22:01 23.01.2019.

Ovaj je možda još član HDZ-a. Izgleda da je njemu sasvim normalno biti član dvije ili više stranaka.

DU
Deleted user
21:50 23.01.2019.

E moja hrvatska demokracijo!Lako se novac pretace u osobne dzepove i gle nikome nista.Kada to rade misevi,sto onda cine stakori? Politicko financiranje prelazi svaku mjeru; pitam sto se korisnog moglo kupiti za taj baceno novac?Mozda se nekome mogao spasiti zivot ili financirati necije stipendije?Ovako djeluje,a u biti je tako,da je politicki novac besplatan!

DU
Deleted user
05:59 24.01.2019.

mladi revolucionari imaju jedan cilj novac...pernar sincic i agronomka koja to nije nisu u stanju voditi ni mjesni odobor...davati im toliku pozornost ....mladim parazitima koji se toboze bore za opce interese ....mladi pokvarenjaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije