Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksperiment

Yugom u bojama srbijanske zastave od Istre do Prevlake

yugo, ilustracija
07.09.2010.
u 08:07

- Ja sam auto iz Srbije, ali nisam ništa kriv. Vozi me čovjek - pisat će na automobilu novinara iz Bele Crkve koji će se provozati hrvatskom obalom.

Vlasnik i glavni urednik Televizije TNT iz Bele Crkve Stefan Cvetković nakon poslovno-turističkog boravka u Hrvatskoj, kada mu je u razmaku od dva dana na automobilu najprije razbijeno svjetlo, a potom probušene sve četiri gume - odlučio je napraviti eksperimentalno putovanje.

Planira Yugom u bojama srbijanske zastave, u koji će biti ugrađene četiri web-kamere za izravan internetski prijenos, putovati od Prevlake do Istre, a to je, kako objašnjava dnevniku Danas, "njegov prosvjed protiv mediokriteta na obje strane granice koji ne žele stvari vratiti u normalu".

"Nije sigurno imati automobil sa srbijanskim tablicama"

Cvetković opisuje kako se potkraj kolovoza našao u Dubrovniku i preko hrvatskih kolega novinara imao je dogovoren kratki razgovor s premijerkom Jadrankom Kosor koja je tih dana bila u Dubrovniku.

- Ona je ljubazno prihvatila i odmah mi dala izjavu. U njoj je rekla kako je Hrvatska sigurna zemlja te da su turisti iz Srbije više nego dobrodošli... - kaže Cvetković dodajući kako je desetak sati nakon toga na hotelskom parkiralištu našao svoj automobil oštećen. Nastavlja kako su policajci bili vrlo ljubazni i pomogli mu odvesti na popravak četiri probušene gume, ali su mu ipak objasnili da je opasno imati automobil sa srbijanskim oznakama.

- Nije mi bilo jasno zašto jer redovito sam plaćao svoje račune, nikoga nisam provocirao, nisam netko tko ima bilo kakav problem iz 90-ih, naprotiv, bio sam netko tko je tada bio na strani razuma - kaže Cvetković i objašnjava svoju akciju koju namjerava provesti ovaj mjesec.

"Ja sam auto iz Srbije i nisam ništa kriv"

- Odlučio sam na put krenuti u Yugu s beogradskim tablicama u bojama srbijanske zastave na kojemu će pisati: "Ja sam auto iz Srbije, ali nisam ništa kriv, vozi me čovjek, a ne Srbin ili Hrvat". Provest ću eksperimentalnu rutu po hrvatskoj obali s četiri kamere koje će non-stop prenositi što se događa.

Ne želim nikoga provocirati, to je jedna vrsta prosvjeda protiv zaista nerazumnog ponašanja, poglavito iz moje želje da ne činim ono što očekuju nasilnici, da promijenim turističku destinaciju.

Smatram sebe slobodnim čovjekom, mislim da mi je sloboda kretanja zajamčena, i ono što mi je najvažnije - nitko od mediokriteta s bilo koje strane pod bilo kojim barjakom neće me dovesti u situaciju da mi ograničava slobodu kretanja - kaže za Stefan Cvetković dodajući da su mu hrvatski kolege savjetovali da akciju službeno najavi, zatraži osiguranje i pribavi akreditacije jer ga s takvim automobilom možda neće pustiti u Hrvatsku, ali on u to ne vjeruje.

Komentara 576

OB
-obrisani-
11:11 07.09.2010.

opa..

KR
krasnayi
10:56 07.09.2010.

ja cu pak s kockastom ladom krenuti iz paracina u kursumliju!

OB
-obrisani-
09:33 07.09.2010.

Naši će ga ljudi,bejzbol palicama ,malo preuredit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije