fimi media

Za Sanaderov dnevni program bila je zadužena Bianca Matković

Kristina Petrina, svjedočenje, Fimi Media (1)
Sanjin Strukic/PIXSELL
03.04.2013.
u 12:47

U velikoj sudnici zagrebačkog Županijskog suda u nastavku suđenja za aferu Fimi media danas se pojavila samo Kristina Petrina koja je radila kao administrativna tajnica u Vladi te kao tajnica Biance Matković.

Od tri svjedokinje, čije je ispitivanje predložila obrana Ive Sanadera, u velikoj sudnici zagrebačkog Županijskog suda u nastavku suđenja za aferu Fimi media, danas se pojavila samo Kristina Petrina koja je radila kao administrativna tajnica u Vladi te kao tajnica Biance Matković. Iskazivala je o tome kako se do Sanadera nije moglo doći ako se prethodno nije pismeno ili telefonski najavilo te da je dnevni Sanaderov program sačinjavala B. Matković.

Što se pak tiče drugih dviju svjedokinja, Jasenke Hmeline i Marice Glavaš, dostava poziva za njih nije bila uredna pa će ih na sljedeću raspravu 23. travnja pozvati sud. Na toj bi raspravi trebao svjedočiti i pjevač Mate Mišo Kovač, koji se nije pojavio na raspravi u utorak, ispričavši se bolešću.

Inače, sudsko vijeće pod presjedanjem Ivane Čalić ovaj je tjedan odlučilo o većem broju ranije predloženih dokaznih prijedloga obrane, odbivši saslušanje 45 predloženih svjedoka. Među onima su čije je saslušanje sud odbio, očito smatrajući da nemaju nekih relevantnih spoznaja za sam postupak, novinski magnat Nino Pavić, političari Kolinda Grabar Kitarović, Radovan Fuchs, Dubravka Šuica, Ante Sanader, Niko Rebić, Ivica Buconjić, poduzetnici Josip Petrović i Tomislav Horvatinčić, bivši obavještajac Markica Rebić, Zoran Gobac...

U daljnjem dijelu postupka trebalo bi se saslušati još 20-ak svjedoka koje je predložila obrana, a među njim su Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić, koji su i sami bili optuženi u aferi Fimi media, no u zamjenu za manju kaznu priznali su krivnju te su se nagodili s USKOK-om. 

>> Thompson 'otpjevao': Nitko mi nije dao novac, to mi je bio šok!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije