Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA ZA IDUĆE DANE

Zadnji tjedan ljeta: Prevladavat će iznadprosječne temperature, no stiže promjena

Split: Otkrivanje spomen ploče povodom 100 godina picigina na plaži Bačvice
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
17.09.2023.
u 08:24

Iako za danas i sutra nema najavljenih upozorenja, nešto nestabilnije vrijeme nastupit će ovog ponedjeljka kada će tijekom dana doći do porasta naoblake sa zapada, a na sjevernom Jadranu doći će i do mjestimične kiše

Pretežno sunčano i vrlo toplo. Uz jači dnevni razvoj oblaka lokalno je moguć poneki pljusak, uglavnom u gorju te u Istri. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, osobito u Dalmaciji. Najviša dnevna temperatura većinom od 26 do 30 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ovu nedjelju. 

Iako za danas i sutra nema najavljenih upozorenja, nešto nestabilnije vrijeme nastupit će ovog ponedjeljka kada će tijekom dana doći do porasta naoblake sa zapada, a na sjevernom Jadranu doći će i do mjestimične kiše. Što se tiče nedjelje, meteorologinja DHMZ-a Tomislava Hojsak za HRT objašnjava kako će tijekom cijelog tjedna, inače posljednjeg kalendarskog ljeta, prevladavati iznad prosječna toplina. 

 - U nedjelju će na istoku Hrvatske biti vrlo toplo, tek rijetko i vruće, uz temperaturu od 28 do 30 °C. Prevladavat će sunčano, ujutro samo rijetko uz kratkotrajnu maglu. Popodne će nakratko zapuhati umjeren jugoistočni vjetar - prognozirala je Hojsak, dok će slično vrijeme prevladavati i u središnjoj Hrvatskoj.

POVEZANI ČLANCI:

Na sjevernom Jadranu i u Istri bi moglo doći do krakotrajnog pljuska, dok će Dalmacija biti pretežito sunčana uz sjeverozapadni vjetar, a poslijepodne i umjereni zapadni i jugozapadni.

- Na kopnu će još u ponedjeljak prevladavati sunčano, no sa zapada će tijekom dana stizati sve više oblaka. Zapuhat će jugozapadni vjetar, a temperatura još malo porasti, pa će ponegdje opet biti vruće. U utorak nestabilno, lokalno s pljuskovima i grmljavinom uz malo nižu temperaturu, a u srijedu djelomice sunčano i uglavnom suho. I na Jadranu će početak novog tjedna obilovati sunčanim vremenom, uz postupno naoblačenje sa zapada. Zapuhat će jugo, najprije na sjeveru, a u utorak i drugdje duž obale, pri čemu će lokalno na sjevernom i srednjem dijelu biti i pljuskova praćenih grmljavinom. U srijedu ponovno sunčano te uglavnom suho, a pod Velebitom će nakratko zapuhati i bura - prognoza je Hojsak za iduće dane.

>> VIDEO Drskost na djelu: Policajci krali novac iz prtljage putnika, ali na jednu stvar nisu računali

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
11:16 17.09.2023.

"posljednjeg kalendarskog ljeta".....novi pojam- posljednje kalendarsko ljeto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije