Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITNO ZA KORISNIKE

Zagrebačka banka ima bitnu obavijest vezanu uz bankomate

Zagreb: Poslovnica Zagrebačke banke na  Jelačićevom trgu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
20.12.2022.
u 12:32

Do 1. siječnja u sklopu procesa prilagodbe uvođenju eura postupno će se ugasiti 2.700 bankomata od njih ukupno oko 4.000, kako bi s prvim danom 2023. gdoine mogli isplaćivati eure.

Zagrebačka banka poslala je danas obavijest korisnicima putem mobilnog bankarstva m-zaba u kojima ih obavještava o promjenama na bankomatima koje njihovi korisnici mogu očekivati krajem i početkom godine.

‘Do 31. 12. 2022. na bankomatima se isplaćuju i uplaćuju kune, a od 1. 1. 2023. isključivo euri. Saznajte više u Porukama u m-zabi i pronađite aktivni bankomat u razdoblju prilagodbe na euro’, stoji u najnovijoj poruci Zabe građanima.

Promjene na bankomatima

Do 1. siječnja u sklopu procesa prilagodbe uvođenju eura postupno će se ugasiti 2.700 bankomata od njih ukupno oko 4.000, kako bi s prvim danom 2023. gdoine mogli isplaćivati eure. Hrvatska udruga banaka (HUB) će u slijedećih mjesec dana na dnevnoj razini na karti prikazivati operativne bankomate za isplatu gotovine.

Foto: HUB

Karta s lokacijama aktivnih bankomata objavljena je na internetskim stranicama HUB-a, a na dnevnoj razini će se ažurirati do 15. siječnja 2023. godine Kako su izvijestili iz HUB-a, u Hrvatskoj postoji nešto više od 4.000 bankomata u vlasništvu banaka, a na temelju dogovora banaka na razini HUB-a i u suradnji s nadležnim institucijama pripremljen je detaljan plan prilagodbe bankomatske mreže.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije