Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJASNILI SU

Zašto građani dobivaju pozive MORH-a za vojnu vježbu? Evo o čemu je riječ

Zagreb: Svečani ispraćaj 4. hrvatskog kontingenta u okviru Borbene grupe u Mađarskoj
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
16.02.2024.
u 09:45

U ovom ciklusu na osmodnevno osposobljavanje pozvano je ključno osoblje Zapovjedništva 1. pješačke pukovnije Zagreb, odnosno 26 razvrstanih pričuvnika, navode u MORH-u

Dok se naveliko raspravlja o ponovnom uvođenju obveznog vojnog roka, na adrese građana stižu posljednjih dana pozivi za vojnu vježbu. Nije obvezni vojni rok, naravno, uveden preko noći, u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske objasnili su nam o čemu je riječ.

– Riječ je o planiranoj aktivnosti pripadnika pričuvnog sastava Hrvatske vojske. Konkretno, u ovom ciklusu na osmodnevno osposobljavanje pozvano je ključno osoblje Zapovjedništva 1. pješačke pukovnije – Zagreb, odnosno 26 razvrstanih pričuvnika, koji su većinom vojni obveznici stariji od 45 godina – pojašnjavaju nam u Ministarstvu obrane RH. Pričuvnike se poziva, dodaju, prema potrebama Oružanih snaga RH.

>> FOTO Pogledajte kako je Zoran Milanović izgledao prije 10 godina: Mislite li da se promijenio?

Zagreb: Svečani ispraćaj 4. hrvatskog kontingenta u okviru Borbene grupe u Mađarskoj
1/14

– Osposobljavanje traje osam dana, i može trajati najviše do 30 dana tijekom jedne kalendarske godine. Pozivaju se samo razvrstani pričuvnici, a to su vojni obveznici koji su odslužili vojni rok ili bili na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojno-stručna specijalnost i imaju priopćen raspored u pričuvnim postrojbama Oružanih snaga RH – navode u MORH-u.

POVEZANI ČLANCI:

 

Ključne riječi

Komentara 36

NE
NervozniPoštar
10:13 16.02.2024.

Ovu gnjavažu je lako izbjeći. Odete u matični ured i promijenite spol. Žene nisu vojni obveznici.

Avatar Blokiran
Blokiran
10:39 16.02.2024.

A tko bi trebao dobiti poziv? Oni sto nisu ni sluzili jer su im mamice sredile npr. anemiju?

BI
billynik
10:08 16.02.2024.

Očito nedostaje mesa za ruske topove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije