Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječko-baranjska

Žena (74) prijevarom oštećena za 9,500 eura, počinitelj se lažno predstavlja kao policajac

Oznake hrvatske policije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
14.04.2023.
u 17:34

Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično), upozorava policija

Još jedna žena starije životne dobi bila je žrtva prijevare osoba koje se lažno predstavljaju kao policajci. Nepoznati počinitelj je 13. travnja nazvao 74-godišnjakinju kojoj se predstavio kao policijski službenik koji obavlja provjeru novca zbog sumnje u nezakonite radnje te ju je naveo da podigne novac s računa u banci po koji će doći k njoj. Žena je novac podigla te ga predala nepoznatoj osobi koja joj je došla na vrata. Oštećena je za oko 9.500,00 eura. Iz PU Osječko- baranjske priopćili su da intenzivno tragaju za počiniteljem.

Policija je upozorila građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi najavili svoj dolazak. Tako upućuju da nepoznatim osoba ne otvaraju kućna vrata dok ne provjere tko su i što žele i da ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično), pišu iz policije.

VIDEO: 19 uhićenih u španjolsko-švedskoj raciji dilera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije