Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na rubu siromaštva

Žena u Njemačkoj živi od 269 eura mirovine: 'Trenutno se moje misli vrte samo oko novca'

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Davor Puklavec/PIXSELL
22.05.2023.
u 11:56

51-godišnjakinja iz Njemačke živi na rubu siromaštva, susjedi su joj pomagali u kupnji namirnica. Nije imala mogućnosti plaćati stanarinu od 400 eura, a odobrenje zahtjeva za isplatu suprugove mirovine čekala je mjesecima.

Udovica (51) iz Brombachtala u njemačkoj saveznoj zemlji Hessenu živi od 269 eura mirovine nakon suprugove smrti u siječnju. Prema pisanju njemačkih medija, umirovljenica je predala zahtjev za isplatu suprugove mirovine, a ona je na isplatu čekala mjesecima. Žena invalidsku mirovinu prima od 2018. godine kada je prestala raditi zbog bolesti. 

Umirovljenica se prema pisanju njemačkih medija za pomoć prvi puta obratila 2020. nakon operacije tumora na mozgu, a drugi tumor na glavi nije moguće operirati. Posljedica operacije jest paraliza lijeve strane zbog čega je njoj bilo onemogućeno raditi. Do bolesti radila je u maloprodaji i veleprodaji i živjela sa svojim suprugom koji je preminuo u siječnju ove godine od posljedica srčanog udara, prenosi Fenix Magazin. 

VEZANI ČLANCI: 

51-godišnjakinja nije u mogućnosti podmiriti troškove života- stan i hranu. Od sadašnjih primanja nije mogla izdvojiti 400 eura za stanarinu. Susjedi su bili velikodušni i pomagali u osiguravanju namirnica. "Trenutno se moje misli vrte samo oko novca. Svakodnevica me svladava, pozitivna sam osoba, ali trenutno imam previše briga i polako me sve više hvata panika", kazala je. Nadodala je ako ovako ostane da ne zna kako će nastaviti dalje. Umirovljenica je predala dokumente za isplatu suprugove mirovine, međutim mjesecima se ništa nije događalo. Njemački mediji kontaktirali su Njemačko mirovinsko osiguranje te im je potvrđeno da je mirovina odobrena te da bi uskoro trebala krenuti isplata. 

VIDEO: Dvadeset godina žena iz Istre dizala mirovinu članice obitelji koja je umrla 2001.

Komentara 4

ST
Startrack
20:24 09.06.2023.

Samo 51 stara. Nek ide radit.

PE
pežo
12:43 22.05.2023.

Kao da je kod nas bolje .

PR
pravednik2
12:47 22.05.2023.

Na socijalnom će dobiti više. Treba se samo javiti. Ili ima neke nekretnine, pa ne ide. Onda može prodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije