Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet veleposlanika

Župan Sanader poziva Nijemce da ulažu u naše poduzetničke zone

Ante Sanader (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
07.07.2011.
u 16:05

Obećao je svakom potencijalnom investitoru da će građevinsku dozvolu dobiti u roku od 60 dana. To ne nudi ni jedna druga županija

Splitsko-dalmatinska županija bit će domaćin hrvatsko-njemačkog znanstvenog kongresa o energetskoj politici Europske unije i obnovljivim energijama, koji će se održati od 21. do 23. svibnja 2012., dogovoreno je na današnjem susretu župana Ante Sanadera i veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj dr. Bernda Fischera.

Splitsko-dalmatinska županija odabrana je za prvi službeni posjet njemačkog veleposlanika dr. Fischera nakon završetka hrvatskih pregovora za ulazak u Europsku uniju iz razloga što Dalmacija raspolaže izuzetnim potencijalima za korištenje energije sunca. Njemačka se stavlja na raspolaganje svojim znanjem i iskustvima da bi pripomogla hrvatskoj znanosti i gospodarstvu iskoristiti osobito izdašne EU-fondove, osnovane upravo za tu svrhu.

– Svaki dan koji nije proveden u Dalmaciji izgubljen je dan – poručio je dr. Fischer ističući da je to postalo geslo kojeg se on i njegova supruga drže nakon njihove prve romantične šetnje hrvatskom obalom. Izrazio je uvjerenje da će, nakon što Hrvatska postane članicom Europske unije, brojne njemačke mlade obitelji zasigurno prepoznati blagodati života na dalmatinskom području, ne samo kao turisti, već i kao stanovnici Dalmacije.   

Župan Ante Sanader upoznao je veleposlanika dr. Fischera s gospodarskim programima županije te pozvao njemačke tvrtke na ulaganja u naše poduzetničke zone, gdje im se, istaknuo je, za to nude najpovoljniji uvjeti u ovom dijelu Europe. Obećao je svakom potencijalnom investitoru da će građevinsku dozvolu dobiti u roku od 60 dana. To ne nudi ni jedna druga županija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije