Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Županija i gradovi Banjalučkoj biskupiji darovali 90.000 kuna

Ante Sanader (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
23.06.2011.
u 14:32

Banjalučkoj biskupiji novčana pomoć za obnovu tradicionalne poljoprivredne proizvodnje, poglavito mlijeka i mliječnih proizvoda te vinogradarstva

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije boravilo je u Banja Luci, gdje su, u prostoru Banjalučke biskupije i na poziv biskupa mons. dr. Franje Komarice, dogovoreni razgovori s hrvatskim predstavnicima u Vladi Republike Srpske o međuregionalnoj gospodarskoj suradnji.

U županijskom izaslanstvu, kojeg je predvodio župan Ante Sanader, bili su Petroslav Sapunar, predsjednik Županijske skupštine, Ivan Škaričić, saborski zastupnik i gradonačelnik Omiša, Blaženko Boban, gradonačelnik Solina, Zlatko Ževrnja, načelnik Općine Dugopolje te Miroslav Buličić, bivši generalni konzul RH u Banja Luci.

Banjalučkoj biskupiji je Splitsko-dalmatinska županija darovala 30 tisuća kuna, a Gradovi Omiš i Solin te Općina Dugopolje po 20 tisuća kuna, kao potporu obnovi tamošnje tradicionalne poljoprivredne proizvodnje, osobito mlijeka i mliječnih proizvoda te vinogradarstva.

Posjet Banja Luci i uspostava suradnje na razvoju zajedničkih gospodarskih projekata uz mogućnost korištenja sredstava iz fondova Europske Unije, dogovoreni su prigodom posjeta biskupa dr. Franje Komarice sjedištu Splitsko-dalmatinske županije početkom svibnja ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije