Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO STUDENTICE MIHAELE

Žustre reakcije na istup šefa osječko-baranjske policije: 'MUP treba pokrenuti unutarnju kontrolu'

Svečani program prigodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila u Osijeku
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/3
29.09.2023.
u 16:58

Jedna je mlada žena ubijena, nije počinila samoubojstvo, kako je prvo rečeno, a ubijena je pištoljem koji je tom mladom policajcu kupljen iz proračuna RH, kazala je saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš

Dan policije i blagdan svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, obilježen je u petak u sjeni ubojstva mlade studentice Mihaele B. (21) u Osijeku, čiji je život prije deset dana ugasio policijski službenik Marko S. (27) hicem iz svog službenog pištolja. Njegovi kolege i šefovi i dalje su stava da je njezina smrt nesretan slučaj, dok je Državno odvjetništvo protiv Marka S. otvorilo istragu zbog sumnje u ubojstvo Mihaele B.

Novi val reakcija

– Po onome što smo mi zaključili, on se malo hvalio i pokazivao novu futrolu, vadio je pištolj, repetirao i u jednom trenutku, zbog lošeg baratanja oružjem, pištolj je opalio – rekao je Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske policije, na sjednici Gradskog vijeća Osijeka u četvrtak.

Izazvalo je to novi val reakcija koje se ne stišavaju ni među građanima ni na političkoj sceni.

>> VIDEO Privođenje policajca osumnjičenog za ubosjtvo djevojke

– Ja tu nemam nikakvih dilema, MUP treba pokrenuti unutarnju kontrolu u PU osječko-baranjskoj. Jedna je mlada žena ubijena, nije počinila samoubojstvo, kako je prvo rečeno, a ubijena je pištoljem koji je tom mladom policajcu kupljen iz proračuna RH. Kad službena osoba službenim pištoljem ubije mladu ženu, onda je odgovornost svih nas, ne samo tog policajca nego i njegovih šefova, cijele službe i na kraju ministra da što prije rasvijetle sve okolnosti. Ne može šef policijske uprave iz Osijeka reći: "On se malo hvalio pištoljem". Te riječi pokazuju alarmantnu situaciju u službi – kazala je u petak saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš.

Bez unutarnje kontrole

Hoće li unutarnja kontrola pokucati na vrata PU osječko-baranjske kako bi provjerila ispravnost postupanja njezinih službenika u istrazi smrti Mihaele B., upitali smo Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno Ravnateljstvo policije još u ponedjeljak i zamolili odgovor istoga dana. Nismo ga dobili do danas.

POVEZANI ČLANCI:

Nakon svečane proslave Dana policije u Zagrebu novinari su upitali ministra Davora Božinovića kako komentira posljednji istup načelnika osječko-baranjske policije.

– Koliko sam vidio, on je govorio o okolnostima na način da je pokušao odgovoriti na ono što se policiji u cijelom slučaju pokušavalo staviti na teret, a to je da je netko zataškavao ubojstvo u Osijeku – komentirao je Božinović. Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije, kazao je pak kako "u ovoj fazi ne može ništa biti kristalno jasno". – Na temelju dokaza koje je policija prikupila DORH je pokrenuo istragu. Zabrinuo bih se da Odvjetništvo nakon izvida i očevida nije imalo na temelju čega pokrenuti istragu, onda bismo mogli razgovarati o tome da je netko napravio nešto loše, nemarno ili je nešto zatajio. Smatram da je napravljeno sve po pravilima struke. Linija rada u Ravnateljstvu policije bila je u stalnom kontaktu s kolegama iz Osijeka i prošli su zajedno cijeli spis – rekao je Gerovac. Unutarnje kontrole, moglo se zaključiti, neće biti.

Komentara 9

VO
volimnju
19:59 29.09.2023.

policija je pala na jako niske grane. nesigurnost i nepovjerenje

SL
slavenZadravec
19:55 29.09.2023.

Čovjek bi očekivao da će slavonci biti profesionalniji od onih iz Ljubuškog, ali ...

DO
doberdedec
21:01 29.09.2023.

Zanima me. Da je studentica kojim slučajem ubila ovog mladog policajca, da li bi policija isto okarakterizirala, kao nestručno i nespretno rukovanjem naoružanja. Ne okarakterizirala bi ubojstvom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije