mladi su izabrali

Zvonko mijenja pravila: "Mogu biti nabildan i nježan"

zvonko  (1)
Foto: Glasaj za Zvonka
1/3
18.10.2011.
u 10:32

Zvonku smeta što se mladiće tjera na tučnjavu radi dokazivanja muškosti, sprečava ih se da plaču i forsira ih se da popiju. Kandidira se kako bi promijenio pravila i svojim primjerom pokazao da se može i drugačije.

Mladi žele mijenjati pravila i zato će svoj glas dati Zvonku. Iako neki od njih još nisu ni punoljetni pa njihov glas ne vrijedi na onim "pravim" izborima koji nas očekuju početkom prosinca, Zvonkova kandidatura otvorena je i njima. Riječ je kampanji koja je prije nekoliko dana krenula na stranici na Facebooku Glasaj za Zvonka, a otvorena je svim mladima i onima koji se tako osjećaju. Bitno je da žele mijenjati pravila.

– Ovo su izbori na kojima i ti možeš glasati – to zapamti – kaže Zvonko i poziva sve da dođu na njegovu stranicu na Facebooku i ostave trag dodajući:

– Budi dio nečeg većega od društvenih pritisaka koji guše naše slobode.

Zvonku je zasmetalo što se, kako kaže, stalno krše prava mladih muškaraca. Tjera ih se na tučnjavu radi dokazivanja muškosti, sprečava ih se da plaču. Forsira ih se da popiju i kada ne žele te ismijava kada su zaljubljeni. Zvonko kaže da je toga dosta.
– Kandidiram se kako bih svojim muškim primjerom pokazao da mogu biti tetoviran i nasmijan; mogu biti nabildan i nježan; mogu biti nasmijan; mogu stvarati, a ne uništavati; mogu biti primjer...

Zvonkovi simpatizeri na Facebooku, na stranici Glasaj za Zvonka brzo su se odazvali pozivu i stranica je zakrčena pozdravima podrške i videoradovima u kojima svoj glas daju Zvonku. Najbolji među njima dobit će priliku da sa Zvonkom obiđe hrvatske gradove i iz prve ruke iskusi kako izgleda kada se na mjestu događaja mijenjaju pravila za koja se mislilo da su ukorijenjena i teško promjenjiva. Zvonko, naime, 2. studenog kreće u veliku izbornu karavanu i tada će otkriti svoj pravi identitet.

Koliko je njegova poruka glasno odjeknula, svjedoči hrpa poruka podrške koje pristižu iz svih krajeva Lijepe Naše, ali i iz susjedstva. Jedna je djevojčica slikovito opisala da glasa za Zvonka jer je on najbolji muškarac.

Zvonko se brine za sebe, za svoje zdravlje i za starije. Zvonko bira pregovore umjesto tučnjave, Zvonko ne pije ako ne želi i koristi kondome te se ne upušta u rizične spolne odnose. To su poruke zbog kojih je sve više zainteresiranih za promjene. I zbog toga je, kažu njegovi mladi simpatizeri, Zvonko car.

Komentara 5

DU
Deleted user
12:13 18.10.2011.

Dječja posla...

Avatar that_good
that_good
12:57 18.10.2011.

Zvonkecu je dosadno u životu ..

BA
Bay
13:22 18.10.2011.

Zvonkec, uhvati se ti lijepo knjige, učenja i mentalnog usavršavanja ... Pusti ti tu zaje***

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije