27.12.2013. u 14:00

Investicijski bum trebalo je ilustrirati, ali kako? Jedina gradnja u RH je IKEA, a Pleso je još tek digitalna snimka

Svi mediji, ne samo televizijski, imaju veliki problem kada moraju ilustrirati priloge o nekakvoj gradnji. Novih gradnji već godinama nema. No, vrijeme je darivanja, pa su i naše TV kuće odlučile malo poštedjeti Vladu. Na RTL­-u Danas temu najavljuju s "Izlazak iz recesije", a postocima sugeriraju da će investicije rasti od 2 do 7 posto. Prilog, potom, a što će, pothranjuju prizorima jedine gradnje u RH – ­ one na istoku Zagreba, gdje ipak niče IKEA.

Druga ilustracija je kompjutorska, a pokazuje kako će izgledati, za koju godinu, novi terminal zračne luke Pleso. Kako je priča o investicijskom bumu u 2014. baš neuvjerljiva, slijedi intervju s ministrom turizma Lorencinom. On, k'o mali Isusek nosi darove, sve je u plusu, turistički promet prvi put ide preko 7 milijardi eura. Malo se zagrcnuo kada su spomenute nove investicije. ­ Dizanje PDV-­a s 10 na 13 posto, stalne promjene uvjeta poslovanja, to nije pozitivno, ipak je realno kazao. Novinari više nisu kopali, a mogli su, jer nije tajna da su planirane investicije u turizam u 2014. pred krahom.

Investitorima je dosta što nema stabilnosti, niti mogu izračunati, niti isplanirati investiciju, pa će pričekati. A kako bi i vjerovali u budućnost investicije kada, prema Novoj TV, tri četvrtine građana više ne vjeruje Vladi. I na HTV-u se u središnjem Dnevniku čude čime se ministri i dalje bave. Ukidaju državni inspektorat, kažu da će efikasnije biti da nezavisnu ekipu od 786 inspektora razbiju na nekoliko grupa i prebace ih po ministarstvima. Pa više neće inspektori, kao nezavisno tijelo, po prigovoru potrošača nadzirati ministarstva, nego će sada ­ nadzirati sami sebe. Iz šupljeg u još više šuplje, dakle. Nije dobro.

PLUS

Čuda se događaju, Božić je. Novinari HTV-­ova studija u Osijeku javili su se u emisiju DJH iz grada, nema ružnog kadra s krova dopisništva.

MINUS

Dnevnik HTV­-a završio je prilogom o prednostima kokoši vrste "Hrvatica". Zgodno. No, već emitirano u programu. Repriza u Dnevniku!?

>> Pravo čudo bi bilo da se prereže veza Dinama i Lokomotive

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:42 27.12.2013.

Sve u stilu onoga daruj svakom što želi a to što je omot prazan baš kako su ispala isprazna obečanja kukurikavaca i ova laprdanja na režimskim TV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?