Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problem u travnom

Apel roditelja iz Novog Zagreba: Park nam je u mraku, stavite reflektore, opasno je za djecu

Foto: Večernji list
1/5
10.10.2023.
u 11:30

Roditelji se žale da je nova LED rasvjeta preslaba za područje na kojemu se igraju djeca, a u gradskoj su upravi obećali da će razmotriti njihovu inicijativu. Lijepo je vrijeme pa klinci i navečer budu vani, a ništa se ne vidi, kažu roditelji, jer lampe bacaju svjetlost samo na šetnicu.

Ekološka promjena nabolje dio stanovnika Travnog ostavila je u mraku, žale se u novozagrebačkom kvartu u kojem su proljetos stare "narančaste" lampe oko zelenog prstena parka zamijenile nove, štedljivije "bijele" LED žaruljice. Nastavak je to trenda modernizacije rasvjete na ulicama metropole, no stanovnici Travnog javili su nam se s problemom.

– Kako je počela jesen, kada padne mrak u dječjem parkiću ne vidi se prst pred nosom jer lampe bacaju svjetlost samo na šetnicu koja ide naseljem – objašnjava Ivan Papić, koji je u ime roditelja e-mailom na ovaj problem upozorio i Gradski ured za obnovu, gradnju, prostorno uređenje i komunalne poslove, točnije Odsjek za energetsko i tehničko dokumentiranje javne rasvjete.

A u parku smo, uz dvije lampe koje poprilično skromno svijetle, uočili i da je jedna oštećena, odnosno stoji nakošena nad punom kantom smeća.

1/5

– Mislim da je ona potrgana još od srpanjskog nevremena – kaže jedna od mama, čijih se troje djece u parku igra svakodnevno. I ona je među zabrinutim roditeljima koji su se potužili na to da je rasvjeta preslaba.

– Još je lijepo vrijeme pa park bude pun, ali mrak pada sve ranije, a preslabe lampe pogotovo su opasne za klince koji trčkaraju i voze se biciklima i romobilima – domeće mama iz Travnog te pokazuje na Mamuticu, u kojoj, prema procjenama, živi više od pet tisuća stanara čija se djeca također igraju u parku.

Njezina susjeda podsjeća i na to da je dio kvarta još "u kraterima", odnosno raskopan nakon radova HEP-a na revitalizaciji vrelovoda, zbog čega klinci također nisu mogli uživati u parku u kojem su dobar dio ljeta umjesto biciklića bili parkirani bageri, a umjesto pješčanika istovarena šuta. No, da ne ostane sve na prigovorima, roditelji iz Travnog imaju prijedlog.

POVEZANI ČLANCI:

– Na ove dvije ili tri lampe trebalo bi postaviti reflektore, može i na prekidač, u smjeru dječjih sprava i igrališta – govore. Njihovu su inicijativu u gradskoj upravi obećali razmotriti, a predsjednica Mjesnog odbora Tihana Ivić kaže kako će reflektorima na prekidač sljedeće godine biti osvijetljeno obližnje osnovnoškolsko igralište i sportski tereni.

VIDEO U Svetoj Klari započela izgradnja najvećeg gradskog vrtića

 

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kublajkhan
10:37 11.10.2023.

Pa većina vas je glasala za njega. Sad uživajte sa svojim pesekima. Nadam se da ste se opametili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije