Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reducirane linije

Apsurd! Načelnik Žumberka, ali 
i vozač srednjoškolaca

'12.09.2013., Kostanjevac - Odlukom zagrebacke zupanije raspisan je natjecaj za autoprijevoznike koji ce prevoziti osnovnoskolce. Tom odlukom autoprijevoznici, u ovom slucaju Samoborcek, su zakljucili
'Slavko Midzor/PIXSELL'
Autor
Mateja Šobak/VLM
13.09.2013.
u 20:10

S četiri linije dnevno spali su na samo jednu, koja stanovnicima nije dovoljna za njihove potrebe

Poseban tretman ove školske godine imaju srednjoškolci s područja Žumberka koje, kako bi na vrijeme stigli u školu, kombijem prevozi nitko drugi nego sam načelnik općine. Rezultat je to reduciranih autobusnih linija na području ove općine, do kojih je došlo otkad se osnovnoškolska djeca prevoze posebnim autobusima.

Osnovci busom

–Ove je godine Zagrebačka županija raspisala javni natječaj za prijevoz učenika osnovnih škola, a on je razdvojen od linijskog i srednjoškolskog prometa. Osnovnoškolce sad prevozi Čazmatrans, dok je Samoborček, koji je to dosad radio, četiri žumberačke linije smanjio na samo jednu - objašnjava načelnik općine Zdenko Šiljak, koji upravo iz tog razloga srednjoškolce, koji svaki dan odlaze u Jastrebarsko i Karlovac u školu, vozi sam, općinskim kombijem. Kako kaže Šiljak, obavijesti o redukciji linija uopće nije bilo te djeca prva tri dana, jer bus jednostavno nije došao, nisu ni išla u školu.

Manje linija

Manji broj linija u zagrebačkoj općini nije, međutim, izuzetak, već su i ostali dijelovi županije ostali bez prijevoza jer u buseve, kojima se prevoze osnovnoškolci, oni ne mogu sjesti.

–To nije neuobičajeno jer i drugdje postoje busevi koji voze samo djecu, ali ljudi s područja općine samo jednom na dan mogu ići do većega grada u našoj blizini i to je, naravno, svima frustrirajuće - govori načelnik i vozač koji je situaciju prijavio i Ministarstvu prometa jer Samoborček, objašnjava, ne može tek tako ukinuti linije.

–Putnika nema mnogo, to je i jasno jer cijela općina od 35 naselja ima 815 stanovnika. Ali, osjeti se da linije nedostaju, najviše za dvanaestero srednjoškolaca koji se sad voze kombijem - kaže načelnik Šiljak.

>>Samoborček - potvrdu o cijeni pokaza naplaćuju 100 kn!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije