Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

'Azbest na krovovima i propuh u kostima'

Tržnica Vrapče
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/6
02.11.2014.
u 21:09

Tržnici Vrapče potrebna je radikalna obnova, ali nema zainteresiranih. Prodavači se žale da je mala, iako je stanovnika sve više

U posljednjih dvadeset godina, govore na tržnici Vrapče, ništa se nije promijenilo. Prije dvije godine, kažu, betonske su klupe zamijenjene drvenima, a sve što se popravlja, renovira ili obnavlja, to rade sami oni koji upravo tu tržnicu koriste za prodaju svojih proizvoda.

– Raspoloženje ovdje ovisi o vremenskim prilikama. Čim dođe jesen, počnu kiše, onda se opet međusobno počnemo žaliti kako nam krovovi iznad štandova prokišnjavaju, a vjetar puše direktno na nas, pošto nema nikakve zaštite. A kad počne snijeg, bit će još gore - objasnila je Ana Sinković, koja na tržnici Vrapče prodaje jaja, domaće rezance i mlince. Preko tjedna, rekla je, nema mnogo ljudi koji po namirnice dolaze na tržnicu sastavljenu od dvadesetak štandova i nekoliko poslovnica u zatvorenom, ali subotom, tradicionalno, tamo budu gužve.

– Da nema kafića, ne bi ovdje bilo baš ni ljudi. Svi nabave ono što im treba u velikim trgovinama i centrima. Uostalom, kome je više gušt po namirnice dolaziti ovamo pod ovakve azbestne krovove - ispričali su gosti pečenjare "Vrapčanka" na tržnici te dodali kako je nešto bolje s poslom u posljednje vrijeme krenulo novom frizerskom salonu koji svakodnevno ima puno mušterija. Svi se, međutim, slažu, u tržnicu bi trebalo konačno uložiti, kako bi se vratili i kupci, ali i zakupci štandova, kojih je također s godinama sve manje.

Tržnica Vrapče već dulje vrijeme zahtijeva radikalnu obnovu. Zidani objekti izgrađeni su šezdesetih godina, a sada već ostarjeli kiosci postavljeni su 1975. godine. Također, kvart ima sve više stanovnika, dok je tržnica mala - rekao je glasnogovornik Tržnica Zagreb, Miroslav Pupić Bakrač, te dodao kako su se godinama pripremale dokumentacije za obnovu tržnice Vrapče, ali ona se zbog neisplativosti i nezainteresiranosti prodavača za najam prostora, nije realizirala. 

Komentara 2

VI
Vito
13:43 03.11.2014.

'Azbest na krovovima i propuh u kostima' __________ Na krovu zgrade policije u bloku zgrada Strossmayrev trg-Matice Hrvatske- Petrinjska __________ Na krovu zgrade Školskog muzeja na Trgu HNK __________ Na krovu zgrade Hrvatskog sokola na trgu braće Mažuranić __________ Naa krovu zgrade hotela Palas -Strossmayrev trg _________ Na krovu zgrade bloka "Vatikan" - Vlaška-Bauerova-Martićeva __________ Ako želite više zgrada samo pogledajte satelitsku sliku Google eart programa koja jasno pokazuje koji su sve krovovi prekriveni azbestom diljem Hrvatskih gradova ___________ Kad već postoji naslov - Azbest na krovovima

DO
doktorica
07:48 03.11.2014.

pa glasali su za Bandića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije