Leteći reporter

Bandić o Holdingu: Pijani milijarderi blaga su riječ

Nikica Jelavić
Antonio Bronić,Arhiva VL
28.08.2013.
u 11:01

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je izvanrednu konferenciju za novinare zbog Holdinga. Za šest mjeseci Holding će biti na nuli, poručio je.

Gadi mi se ovo... Da, dobro ste čuli, gadi mi se pričati o ovome… Tim je riječima započeo izvanrednu konferenciju za novinare zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na temu Zagrebačkog holdinga.

O čemu pričamo zadnjih tjedan dana? O tome je li netko išao na odmor sa službenim autom? Da, nisu trebali ići na odmor. Pa dajte da govorimo o pravim stvarima u pravo vrijeme. Ova zemlja vapi za ljudima koji će povući crtu i napraviti red. To se mora napraviti. Ja ću u petak reći nešto... Gradski zastupnici će dobiti na klupu sve o poslovanju Holdinga u zadnje četiri godine. Ne bih se zamarao s time što je bilo u te četiri godine osim da se to nikad više ne ponovi, rekao je Bandić. Vidite da mogu biti bez službenih automobila. Automobili su sada u garaži, a oni se voze ZET-om.

– To će sve bit na papiru, transparentno... Tvrdim, svi koji su došli „na halo“ nisu trebali tamo doći, a nešto o tome znam. Sva ta zaposlenja koja su se dogodila protuzakonita su. Samo 21 čovjek bio je u direkciji 2008. godine, a danas ih je 246. Svi će oni dobiti nogu u skladu s procedurom i zakonom jer nisu ni trebali tamo doći. O kome se radi, o kojim imenima? Na upit premijera dobit će imena.

– Ja nisam nervozan, ja sam cool, "ko baja". Ali s druge strane zabrinut sam i nesretan jer znam što se tamo događalo... Pijani milijarderi blaga su riječ. 

Nisam mogao vjerovati kada sam slučajno saznao da su službenim autima otišli na more. Ja sam 2008. naslijedio 201 automobil, a doveo sam stanje na 71 vozilo. Sada nam je predviđeno još manje, 69 vozila. Leasing je istekao i javnim natječajem ćemo tražiti nova vozila ili još bolje – zašto ne bismo uzeli te automobile iz garaže, zašto ih ne bismo iskoristili?

„Za šest mjeseci Holding će biti na nuli“

Moramo se baviti s tim kako sanirati stanje u Holdingu, a ne pričati o godišnjim odmorima. Način na koji su problemi stvoreni na isti način i s istim ljudima ne može se razriješiti. Mi ćemo pokazati da se može, želi, zna i hoće razriješiti problemi i da je Holding poželjan sustav i način pružanja javnih usluga. Holding treba biti tvrtka koja će svojim građanima jamčiti kvalitetnu cijenu i usluge građanima i da građani ne osjete povećanje cijena. Mi ćemo demonstrirati da se može. Nije cilj građanima izvući posljednju kunu iz džepa. Za šest mjeseci Holding će biti na nuli, uvjeren je Bandić.

– Prigovaraju mi zbog "nebodera", Gredelja… Dobili su igračke s kojima se ne znaju igrati. Kupite mi jedan neboderčić i pustite da s njim propadnem – rekao je Bandić osvrnuvši se na temu oko nekretnina Gredelja, Zagrepčanke. – Čiji je to grijeh da ni jednu nekretninu nisu prodali ni iznajmili? Ništa nisu napravili.

„Nisam mogao ništa

– Zar sam ja kriv što oni nisu znali voditi Holding? Instrumenti su mi bili oduzeti iz ruku, nisam mogao raditi. Sada s novim ljudima, koji će biti izabrani po stručnoj, a ne političkoj opciji, samo nam je nebo granica – rekao je zagrebački gradonačelnik ponavljajući ovu izjavu još nekoliko puta."Samo nam je nebo granica".

U ovoj Hrvatskoj treba uvesti reda pa makar mi u Zagrebu bili prvi. Netko mora uvesti reda, ponovio je.  – Jedino me mogu fizički ukloniti.  Fućka mi se za izbore. Odgovorni ljudi trebaju donijeti odluke za generacije koje slijede, a ne za mandat. Znam što govorim. Ne možemo više dijeliti ono što nije zarađeno. Vidjet ćete do Nove godine koliko ću ja imati manju plaću, poručio je Bandić i još jednom ponovio da će u petak na gradskoj Skupštini u uvodnom govoru otkriti pozadinu događanja u Holdingu u posljednjih četiri godine, a sve će podatke zastupnici, kako je rekao, dobiti u tiskanim materijalima na svojim zastupničkim klupama.

>>Evo kako je Holding vodio Ljubičić, a kako Čović

>>S ceste u garažu 130 auta: Šefovima oduzeta službena vozila

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije