Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NARODNOM DOMU HAZU

Časopis 'Zagreb, moj grad' proslavio 15. rođendan

Zagreb: Časopis "Zagreb, moj grad" proslavio 15. rođendan
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
31.03.2022.
u 15:02

Prisjetili su se govornici i onih koji su od prvih brojeva stvarali časopis, a danas ih više nema s nama poput Milke Babović i Tonka Maroevića.

Stari Zagreb, njegova povijest i kultura, aktualna događanja, gospodarstvo, turizam, zdravlje, ljepota, prehrana, djeca, mladi... Samo su neke od tema koje su obrađene u časopisu "Zagreb, moj grad"  u 15 godina izlaženja, što su sinoć u Narodnom domu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, zajedno s glavnom urednicom Biserkom Rajković Salatom, proslavili akademici, povjesničari, kulturnjaci, umjetnici...

30.03.2022., Zagreb - Casopis Zagreb, moj grad slavi 15 godina. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Zagreb je moj grad već više od sedam desetljeća. Imala sam prilike u životu vidjeti mnoge gradove svijeta pa zato još više cijenim moj Zagreb. Iako je ranjen i oštećen od potresa, i dalje je najljepši. Zato zaslužuje svoj časopis za koji nisam slutila da će doživjeti toliko prekrasnih brojeva. Zahvaljujem svima koji su ga sa mnom stvarali. Zagreb je neiscrpni izvor tema i priča pa vjerujem kako ćemo stvoriti još divnih brojeva - kazala je glavna urednica časopisa B. Rajković Salata.

Gotovo stotinu uzvanika imalo je sinoć priliku i da prvi prolistaju novi broj časopisa koji slavi 15 godina izlaženja.

30.03.2022., Zagreb - Casopis Zagreb, moj grad slavi 15 godina. Miroslav Gasparovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Napravljen je fantastičan posao. Ovaj časopis je jedan poseban prostor na hrvatskoj kulturno-znanstvenoj sceni. On popularizira, a ne banalizira kulturu i nadam se da je pred njime još mnogo godina i mnogo lijepih brojeva - rekao je Miroslav Gašparović, ravnatelj zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt.

Prisjetili su se govornici i onih koji su od prvih brojeva stvarali časopis, a danas ih više nema s nama poput Milke Babović i Tonka Maroevića.

- U životu čovjeka možda 15 godina nije puno, ali jest u životu časopisa. "Zagreb, moj grad" je ogledalo vlasnika i glavnog urednika. Čast mi je bilo gledati kako je nastajao i rastao - istaknula je Snješka Knežević, povjesničarka umjetnosti, znanstvena savjetnica i stalna vanjska suradnica Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu.

30.03.2022., Zagreb - Casopis Zagreb, moj grad slavi 15 godina. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije