Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNILI IZ ZAGREBPARKINGA

Često ih zovu i građani: Evo koji su glavni razlozi zbog kojih će 'pauk' premjestiti vaš automobil

Zagreb: Pazite gdje parkirate, pauk je u dobroj formi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.04.2024.
u 10:32

Ako se radi o vozilu mase ispod 1.500 kilograma, vozač će platiti 66,36 eura, a iznad toga vozača će koštati 106,18 eura. Međutim, to nije konačna računica

Nogostupi, zagrađivanje drugih vozila i prilaza neki su od najčešćih razloga zašto djelatnici Zagrebparkinga svakodnevno izlaze na teren kako bi premjestili vozilo. Za Danas.hr potvrdili su kako i od građana dobiju između 50 i 80 takvih zahtjeva dnevno, a u prosjeku mjesečno interveniraju u oko 1.090 slučaja. 

Ako se vaš automobil nađe među tim ''nesretnicima'', Zagrebpaking ponudio je na svojim stranicama aktualan cjenik tako da svaki vozač može znati koliko će morati platiti, ako nazad želi svoje vozilo. Ako se radi o vozilu mase ispod 1.500 kilograma, vozač će platiti 66,36 eura, a iznad toga vozača će koštati 106,18 eura. Međutim, to nije sve - vozač mora platiti i kaznu, ali i dolazak pauka na mjesto. Ako netko pak vozač dođe za koji drugi dan po vozilo, morat će platiti i čuvanje.

Iz Zagrebparkinga objasnili su za Danas.hr i koji su najčešći razlozi premještanja vozila. U prvom redu je to parkiranje na nogostupu, a tu je i onemogućavanje pristupa parkiralištu drugom vozilu ili onemogućavanje izlaska istog. Često dolazi pauk i zbog parkiranja ispred kolnog ulaza, ali i ispred i na vatrogasnim i drugim prilazima. 

Pauk će tako, osim toga, urgirati i ako se vozač parkira na mjestu koje je rezervirano za osobe s invaliditetom, ali ako je automobil na pješačkom prijelazu, otoku ili u pješačkoj zoni.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije