Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
višestruko nagrađivana manifestacija

Čitatelji glasali za najljepšu adventsku lokaciju, evo koja je odnijela pobjedu

Zagreb: Kliza?ka revija na ledu “Moj Zagreb tak imam te rad”
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/16
09.01.2024.
u 10:40

U prosincu je u metropoli ostvareno 17 posto više dolazaka te deset posto više noćenja nego lani. Večernjakovoj publici najviše su se svidjeli Tomislavac, Zrinjevac i Jelačić-plac

Višestruko nagrađivana manifestacija Advent u Zagrebu trajala je nešto više od mjesec dana i ovoga je puta u metropolu privukla desetke tisuća domaćih i stranih gostiju koji su uživali, među ostalim, u bajkovito uređenim lokacijama, bogatoj gastronomskoj ponudi te koncertima poznatih izvođača.

O tome svjedoče i podaci Turističke zajednice grada Zagreba prema kojima je samo u prosincu u metropoli ostvareno 125.910 dolazaka i 236.190 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem lani, porast je to od 17 posto u dolascima te čak deset posto u noćenjima, a uz domaće goste, kažu iz TZ-a, najviše dolazaka ostvarili su oni iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Srbije te Njemačke.

VEZANI ČLANCI: 

Što se pak noćenja tiče, od stranih gostiju na prvih su pet mjesta gosti iz BiH, Njemačke, Austrije, Italije te Slovenije, a s takvim rezultatima Zagreb je "zasjeo" na prvo mjesto po ostvarenim dolascima i noćenjima u prosincu.

– Zagreb je cjelogodišnja turistička destinacija, a daljnjim razvitkom specifičnih vrsta turizma, među kojima su kulturni, sportski, zdravstveni i poslovni, diversificiramo ponudu, istovremeno zadovoljavajući različite interese i potrebe putnika, uz očuvanje kulturnih i prirodnih resursa. Veseli nas što su, uz sjajne rezultate za prosinac, još bolji oni na razini cijele godine jer smo, naime, lani zabilježili 21 posto više dolazaka i 13 posto više noćenja, čime se Zagreb pozicionirao na prvo mjesto po dolascima u Hrvatskoj – istaknula je direktorica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

VEZANI ČLANCI: 

Zbivanja na Adventu pomno su pratili Večernjakovi reporteri, a u anketi na našem portalu moglo se glasati za najbolju od sedam adventskih lokacija. U njoj je uvjerljivu pobjedu odnio Ledeni park, na drugom je mjestu Slatki Zrinjevac, dok je broncu odnio Baš Naš koji je adventsku ponudu imao na Jelačić-placu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije