projekt 'zajedno'

Članovi udruge Metronom počistili i grafitima uredili 'vlaški' Bagdad

metronom,bagdad (1)
Foto: Facebook Metrnom
1/4
19.05.2013.
u 14:00

Industrijski objekt članovi udruge prepoznali su kao mjesto koje bi moglo postati centrom za mlade uz skate park, kino, plesni centar... uključe li se pojedinci, ali i lokalna vlast.

Članovi udruge Metronom u subotu su proveli dan uređujući zidine zdanja popularno zvanog Bagdada u Vlaškoj 79 kojeg uređuju u sklopu projekta ZaJedno.  

Industrijski objekt članovi udruge prepoznali su kao mjesto koje bi moglo postati centrom za mlade uz skate park, kino, plesni centar... uključe li se pojedinci, ali i lokalna vlast. Početak su inicirali sami s ciljem da očiste prostor od industrijskog otpada - šute, narkomanskog pribora i ostalog smeća što su napravili tijekom travnja i svibnja. Djelatnici Crvenog križa postavili su kutijice s čistim priborom, a u subotu su zidove oslikavali grafiteri među kojima je bio i Lonac. 

Zagrebački skejteri izveli su par trikova, no zbog derutnog poda punog rupa nisu mogli voziti koliko su htjeli. Održala se i radionica izrade nakita, kuhao se i jeo gulaš, a članovi udruge postavili su i socijalni dućan - izvjesivši rabljenu odjeću na štrik koju je svatko mogao uzeti po potrebi. Večer je završila u Ilici, u prostoru Kopriva gdje se prikupljao novac za nastavak života izgradnje centra za mlade.

>>Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. Ravnatelj prebojio umjetnički rad

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije