Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivana Brlić-Mažuranić

"Dubrava Striborova" uz bogati program donosi bajkovitu proslavu 150. rođendana velike hrvatske književnice

Slavonski Brod: Skulpture likova iz bajki omiljene dječje spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
22.04.2024.
u 11:37

Svi posjetitelji moći će uživati u predstavi “Šuma Striborova”, koju će izvesti Dječje kazalište Dubrava za djecu i odrasle, a nakon predstave oni najmlađi mogu sudjelovati u kreativnoj likovnoj radionici koja će se baviti likovima i književnim svijetom Ivane Brlić-Mažuranić, a vodit će je akademska slikarica-grafičarka Ana Jakić-Divković

Prije 150 godina rodila se Ivana Brlić-Mažuranić, jedna od najvećih hrvatskih književnica, koja je svojim pričama u djetinjstvo mnogih unijela fragmente bajke te likove i živote koji postoje samo u najdubljim dijelovima mašte, a dan njezina rođenja slavi se diljem Hrvatske.

Perivoj Ivane Brlić-Mažuranić u Donjoj Dubravi, u subotu od 17 sati postat će park inspiriran čarolijom njezinih priča te će ugostiti sve one koji njezin rođendan žele proslaviti uz kulturni i zabavni sadržaji za cijelu obitelj pod nazivom "Dubrava Striborova". To je prvo izdanje ove manifestacije, a od samog početka dobru glazbu i atmosferu osigurat će DJ Mario Kovač. 

VEZANI ČLANCI:

Svi posjetitelji moći će uživati u predstavi “Šuma Striborova”, koju će izvesti Dječje kazalište Dubrava za djecu i odrasle, a nakon predstave oni najmlađi mogu sudjelovati u kreativnoj likovnoj radionici koja će se baviti likovima i književnim svijetom Ivane Brlić-Mažuranić, a vodit će je akademska slikarica-grafičarka Ana Jakić-Divković. 

Za stariju djecu i odrasle organizirana su popularna predavanja “Hrvatski Andersen: Ivana Brlić-Mažuranić” Jasne Kovačević i “Smisao i značenje bajki – psihoanalitički pristup” Jelene Zlatar Gamberožić, a kraj program će upotpuniti i čitanje poezije ove velike dječje spisateljice u izvedbi glumaca DK Dubrava i omiljenog dječjeg lutka Super Dubravka. 

 


 
 

 

Komentara 1

AN
AndjaPepe
10:32 24.04.2024.

Odlično da se organiziraju ovakvi događaji po kvartovima, da nije sve u centru grada! Veselimo se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije