Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanost

Dva brata i sestra za Božić će iz doma u svoju novu obitelj

\'22.12.2011., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic u posjetu Djecjem domu u Nazorovoj ulici.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL\'
Tomislav Miletić/Pixsell
22.12.2011.
u 18:35

Djeca od tri, pet i sedam godina iz Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici dugo su čekala na posvajanje, tvrdi ravnateljica Doma.

Dva brata i sestra iz Dječjeg doma u Nazorovoj Božić će dočekati u svojoj novoj obitelji. Mališani od tri, pet i sedam godina, koji već godinama čekaju na posvajanje, ove su zime napokon dobili svoj pravi dom, a kako kažu iz Nazorove, velika je to sreća za njih.

– U svom novom domu dočekat će Božić. Već dugo čekaju na posvajanje i to je ono protiv čega se najviše borimo – kazala je ravnateljica Doma Jasna Ćurković-Kelava.

Godišnje se iz ovog doma posvoji 30 mališana, a spora pravna procedura ono je oko čega se najviše komplicira, tvrdi ravnateljica.

– Mislim da u postupku posvojenja treba ispuniti sve uvjete i zakon je dobar, no zbog spore pravne procedure djeca predugo čekaju u javnim institucijama. Postupci su dugotrajni – dodala je Ćurković-Kelava.

Dom u Nazorovoj trenutačno skrbi za 70 mališana te devet majki koje su trudne ili trebaju uskoro roditi, a o svima njima brine se oko 70 djelatnika.

– Oko 40 posto mladih majki je maloljetno i za njih skrbimo. Dođu tri mjeseca prije porođaja i mi im vodimo trudnoću te ih educiramo – objasnila je ravnateljica dječjeg doma.

Ključne riječi

Komentara 2

ZV
Zvonimir555
19:05 22.12.2011.

Hvala Bogu da su djeca konacno nasla svoj Dom! A te procedure koje KOCE su meni osobno jako neargumentne i bespotrebne. Roditelji posalju SVe dokumente - a onda CEKAJ dok se netko ne sjeti sto treba da radi!!! I kakoko to??? Molim lijepo : 70 djelatnika i 70 sticenika??? Kaj svako dijete ima svoju >tetu< koja ga pazi?? Pa mi imamo vise nego SVIJETSKE standarde! Bravisimo - maestro !!!

DR
drug
20:04 22.12.2011.

300 000 nezaposlenih i procedura je spora..... Pravi dar za dječicu i nove roditelje... Čestitke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije