Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačke ljetne avanture

„DVORIŠTA“ po sedmi put otvaraju svoja vrata i šalju poruku optimizma

DVORIŠTA
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
16.07.2021.
u 14:30

Doživite sedmo izdanje međunarodno prepoznate i nagrađivane kulturno-turističke manifestacije grada Zagreba koju Turistička zajednica organizira s partnerima, a koja je započela ovog petka, 16. srpnja. Iako u smanjenom obliku, DVORIŠTA otvaraju svoja vrata i pozivaju sve da se prisjete lijepih trenutaka i urbane ljetne zabave u zagrebačkim gornjogradskim dvorištima

Ovog ljeta u Zagrebu neće nedostajati zabavnih atrakcija i manifestacija koje, unatoč epidemiološkim izazovima, Turistička zajednica grada Zagreba uspješno organizira. Riječ je poznatim manifestacijama koje su godinama ljeti oduševljavale turiste, a građanima bila najdraža mjesta za druženje.

Manifestacija koja će zaokupiti pažnju mnogih posjetitelja su DVORIŠTA. Iako u smanjenom obliku i poštujući epidemiološke mjere, „DVORIŠTA“ po sedmi put otvaraju svoja vrata sa željom da se prisjetimo urbane ljetne zabave i mnogih nasmijanih trenutaka koje smo proveli u zagrebačkim gornjogradskim dvorištima. Od 16. do 25. srpnja, i na tri lokacije, DVORIŠTA predstavljaju projekt koji je „izrastao“ iz Gornjeg grada, odnosno njegovih lokaliteta, tema, priča i tradicija. Od prvog uprizorenja svojim je jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio, ne samo pozornost javnosti, nego i srca brojnih Zagrepčana i posjetitelja sa svih strana Hrvatske i svijeta, a tako bi trebao i ove godine.

Gornji grad i dalje je živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Ovogodišnja Dvorišta šalju poruku optimizma, odnosno žele poručiti da je Gornji grad i dalje živi prostor u kojemu život, unatoč svemu, nije stao. Svoja vrata Dvorišta otvaraju na tri lokacije - u dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11 te na dvije lokacije koje su premijerno predstavljene 2019. godine - u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU-a na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

Projekt DVORIŠTA će kroz deset dana, od 18 sati pa sve do ponoći, svojim posjetiteljima ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote. Sama manifestacija bit će, kao i svake godine, obogaćena ambijentalnim uređenjem i mjestima za boravak, prigodnom ugostiteljskom ponudom te intimnim akustičnim glazbenim programima.

Da je riječ o iznimnom događaju govori i činjenica kako je jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio upravo ovaj projekt „daleko najboljim iskustvom u Zagrebu“, a britanski BBC TRAVEL posvetio mu je cijelu jednu emisiju. Također, uspjeh ove manifestacije potvrdile su i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu. Stoga, nemojte propustiti ovu spektakularnu manifestaciju, već se pridružite Dvorištima na Gornjem gradu, od 16. do 25. srpnja.

Art park na Ribnjaku svakodnevno će ostati otvoren za druženja sve do 4. rujna 2021. godine
Foto: Turistička zajednica grada Zagreba

No, nisu „DVORIŠTA“ jedino mjesto druženja koje mladi obožavaju. Ove godine dobro poznati Art park, seli se na novu lokaciju, tik uz Centar mladih Ribnjak, gdje će vas odvesti u pravu svemirsku avanturu. S temom Odiseja u svemiru: 2021. počelo je ljeto u najljepšoj gradskoj hladovini, a vikend otvorenja na novoj lokaciji prate odlična glazba i umjetnički program. Iako je lansirane letjelice Art park 006 završilo prošli vikend, Art park na Ribnjaku svakodnevno će ostati otvoren za druženja sve do 4. rujna 2021., a sadržaja za sve generacije neće nedostajati.

Postanite dio zagrebačkih avantura i udahnite život punim plućima.

Sadržaj nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije