glavu gore

FOTO Pazi, snijeg! Opasnost vreba sa zagrebačkih krovova

snijeg na krovu (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
15.01.2013.
u 12:00

Dimnjačari upozoravaju da snijeg na dimnjacima može poremetiti njihovu funkciju

Snijeg svuda oko nas. Tako nekako mogao bi se opisati prizor koji nas je zatekao na zagrebačkim ulicama nakon što je u ponedjeljak palo gotovo 70 centimetara snijega. 

Osim na ulicama koje su ga još uvijek pune, snijega ima i na zagrebačkim krovovima. Vatrogasci su na terenu i čiste, no i građani imaju dužnost počistiti svoje krovove ako snijeg s njih prijeti prolaznicima. 

Iz Hrvatske dimnjačarske udruge upozorili su pak kako velike količine snijega mogu začepiti dimnjake što bi moglo rezultirati poremećajima u funkcioniranju dimnjaka i priključenog mu ložišta, odnosno, ugljičnog monoksid može se vratiti u kuću i dovesti do neželjenih pa i tragičnih posljedica.

Najopasnije su peći i štednjaci koji se na koriste stalno već povremeno u tijeku dana. Posebno su opasni plinski protočno bojleri u kupaonicama koji se samo povremeno koriste. Ukoliko građani primjete probleme s  radom grijačih uređaja i dimnjaka neka se obrate svojoj područnoj dimnjačarskoj službi kao bi spriječili i izbjegli neželjene tragedije, poručuju. 

 

Komentara 7

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
13:37 15.01.2013.

Moraju se postaviti snjegobrani da bi se snijeg ravnomjerno topio. Ako je krov pravilno napravljen, ne bi trebalo strahovati od težine snijega.

CA
cavecanem
15:18 15.01.2013.

mene ne boli, baš mi je super, za druge ne znam

MI
Milkica
13:37 15.01.2013.

Građani imaju obavezu, a kaj je s klerom? Jer koliko vidim, ženu je zamalo zatrpao snijeg s Markove crkve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije