odgoda zbog snijega

Glavni kolodvor zatvara se tek 1.
 ožujka, uz posebne linije ZET-a

Glavni kolodvor
Davor Puklavec/PIXSELL
23.01.2013.
u 10:30

Vlakovi će stajati u Resniku, Sesvetama i Maksimiru te na Zapadnom kolodvoru, no još se ne zna hoće li HŽ-ova karta vrijediti i u ZET-u

Zbog snijega koji je napadao prošlog tjedna odgođena je obnova sigurnosnog sustava na Glavnom kolodvoru. Tako će se kolodvor umjesto 1. veljače na deset dana zatvoriti 1. ožujka, a promet će se preusmjeriti na obližnje postaje.

– Glavni kolodvor tada neće biti stanica, nego će vlakovi koji voze iz smjera Vinkovaca, Osijeka i Koprivnice voziti do stajališta Resnik, Sesvete i Maksimir. Na zapadnom dijelu Zagreba vlakovi iz Ljubljane, Splita i Rijeke zaustavljat će se na Zapadnom kolodvoru – kazali su iz HŽ Infrastrukture te dodali da će biti organizirane i autobusne linije od Resnika do Glavnoga kolodvora, a bit će uvedena i posebna tramvajska linija Zapadni kolodvor – Glavni kolodvor – Borongaj.

Hoće li HŽ-ove karte vrijediti u vozilima ZET-a, koji će prevoziti putnike do centra, još se ne zna jer se još pregovara. Projekt zamjene sustava signalno-sigurnosnih uređaja vrijednog 12,6 mil. eura HŽ Infrastruktura pokrenula 2010. godine, a većinu novca namaknut će od Europske unije. Sustav se mijenja jer je postojeći napravljen od 1936. do 1940. godine, zastario je i zapreka je u prometovanju.

– Njegova sigurnost nije upitna, ali je jako usporen pa se usporava i promet. No ne možemo ništa učiniti dok se vrijeme ne proljepša jer temperatura mora biti iznad nule – rekli su u HŽ-u.

>>Glavni zagrebački kolodvor zatvara se na 10 dana!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije