planuo hotel za pse

Heroj ulice: Uletio u goruću baraku i spasio pse

'06.08.2013., Zagreb - Dalibor Bosnic, vlasnik hotela za pse koji ih je u jucerasnjem pozaru spasavao iz zapaljene barake. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/3
Autor
Mateja Šobak/VLM
07.08.2013.
u 13:21

Vlasnik Dalibor Bosnić iz vatre izvukao devet pasa, ali je, nažalost, jedan njegov uginuo

Iako je iz barake sukljao dim a vatra ju je svake minute sve više gutala, Dalibor Bosnić uletio je unutra bos i samo u kratkim hlačama kako bi spasio pse koji su se nalazili usred požara. Već su ga prozvali herojem ulice i supermenom za pse, ali on o tome uopće više ne razmišlja. I da treba, kaže, opet bi ušao u goruću baraku.

Obnova barake

– Odmarali smo se u kući, dan je tekao sasvim obično dok najednom supruga nije viknula da gori baraka. Brzo sam uzeo aparate za gašenje, ali kad sam vidio koliko to sporo ide i da time neću ništa postići, ušao sam unutra i počeo ih izvlačiti jednog po jednog – govori Dalibor Bosnić koji je iz požara izvukao devet pasa.

Jedan, i to upravo njegov, belgijski ovčar Aron, nije uspio preživjeti. Kako objašnjava Bosnić, inače vlasnik hotela za pse Eden u Dugavama u sklopu kojeg se nalazila baraka, požar je buknuo upravo u dijelu u kojem se Aron nalazio te do njega jednostavno više nije mogao doći.

Pse koje je spasio čuva za udruge za zaštitu životinja Sedam od devet iz Zagreba, Rea iz Samobora i Victus iz Slavonskog Broda do udomljenja.

- U Edenu su naši štenci, i zahvaljujući Daliboru svi će imati priliku naći svoj dom. Nema puno vlasnika pasa koji bi za svoje pse ušli u goruću zgradu, a on je to učinio za tuđe – rekla je Petra Puvača iz udruge Sedam od devet čiji će članovi Bosniću pomoći očistiti zgarište budući da on to sam ne može jer je ozlijedio nogu spašavajući pse. A kad se zgarište očisti, Bosnić će ponovo sagraditi zdanje za svoje štićenike.

Rea se vratila kući

– Idemo dalje. Svi psi sad su smješteni u druge prostorije i dobro su. Bili su jako preplašeni i dezorijentirani kad se to dogodilo, jedna kujica je čak pobjegla – ispričao je ljubitelj pasa kojem se osmijeh na lice ponovo vratio kad se kujica Rea, dan poslije požara, opet vratila do hotela. Udruge neće seliti pse u drugi hotel, kaže Petra Puvača iz Sedme od devet, jer je upravo Rea, vrativši se, Edenu dala najbolju recenziju.

>>Požar u Novom Zagrebu: Izgorjela baraka u Dugavama

>>Umjesto na ulici, kućnog ljubimca može se ostaviti u hotelu ili dadilji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije