ljetno radno vrijeme

I službenici bi na more pa su im uredi pod opsadom građana

gužva petrinjska (1)
Borna Filić/PIXSELL
16.07.2013.
u 11:39

Petrinjska i Heinzelova zbog EU dokumenata pod opsadom građana, a gužve su i u Elektri

Prvi telefon zazvoni već u 7 sati pa ne prestaje do kraja radnog vremena, dok se pred šalterima satima gužvaju građani. Prizor je to s kojim se svakodnevno susreću u Elektri Zagreb u koju Zagrepčani dolaze platiti račune za struju, uložiti prigovor...

I službenici na more 

– Kod nas je stalno gužva, pogotovo sad kad smo uveli ljetno radno vrijeme – kaže nam službenica čiji radni dan završava u 15 sati. 

Do 1. srpnja Elektra je, naime, radila do 19 sati. 

No i službenici imaju pravo na godišnji odmor pa je većina javnih službi odlučila da će u ljetnim mjesecima, odnosno do 31. kolovoza, ključ u bravu stavljati ranije. 

Elektra, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, MUP, određene poštanske poslovnice... samo su dio službi koje od 1. srpnja rade skraćeno, no opseg posla nije im se time smanjio.

Štoviše, zaposlenici imaju pune ruke posla, a građani s druge strane gube vrijeme čekajući u nepreglednim redovima. 

U centru za korisnike Gradske plinare Zagreb stoga savjetuju građanima korištenje web-aplikacije “moj račun” te komunikaciju e-poštom. 

Po dokumente se još uvijek mora doći osobno pa je najveća gužva i dalje u MUP-u u Petrinjskoj gdje vlada navala na nove, europske dokumente. 

Iz zagrebačke policije upućuju građanima apel da pričekaju s podnošenjem zahtjeva ako imaju valjane dokumente. 

Dodatne gužve stvaraju se i zbog povećanog broja zahtjeva za izdavanje osobnih iskaznica za djecu mlađu od 16 godina, koje su jeftinije od putovnice i s kojima se može putovati unutar EU pa su roditeljima prihvatljiviji izbor. 

Puni kao šipak

Tako službenici u MUP-u ovog ljeta s građanima rade od 8 do 15 sati, a putovnice se mogu preuzeti do 19 sati. Do 15 sati sa strankama rade i u MUP-ovu Odjelu za prometne isprave u Heinzelovoj 98 gdje su puni kao šipak zbog zahtjeva građana za nove vozačke dozvole. Radi izbjegavanja gužve na tehničkim pregledma i nepotrebnog čekanja preporučuje se dolazak što ranije ujutro. 

I ZET-ove prodavaonice karata rade skraćeno, kao i gradske knjižnice. Točno radno vrijeme dostupno je na njihovim web-stranicama.

>>Skraćeno ljetno radno vrijeme policije, Holdinga i knjižnica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije