Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jastrebarsko

I službenici i političari na posao elektro biciklima

bicikl
13.03.2015.
u 15:00

224 tisuće kuna je vrijedan projekt nabave 15 elektrobicikala, od toga Grad daje 132 tisuće, a Fond za zaštitu okoliša 92 tisuće kuna

Komunalni i prometni redari, ali i gradski službenici u Jastrebarskom od sljedećeg će se mjeseca gradom voziti - biciklima. Redari tako svoj posao neće više morati obavljati pješke, a Jaskancima se posebno sviđa ideja da će gradske službenike i zastupnike u Vijeću pa i samog gradonačelnika moći vidjeti na ekološkom prometalu s dva kotača.

Lakše nego autom

Učinkovitost u prometu mjera je koju sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a upravo na njihov natječaj prijavila se Jaska.–Fond će sufinancirati ili električne bicikle ili sustav javnih bicikala. Budući da smo mi manji grad prijavili smo se za električne bicikle, njih 15 – objasnio je Velimir Kokot iz Pododsjeka za EU projekte gradske uprave Jastrebarskog. Kako je rekao, Fond za zaštitu okoliša za električne bicikle u Jaski dat će oko 92 tisuće kuna, dok će ostatak, oko 132 tisuće kuna, financirati sam Grad Jastrebarsko.

–Smanjit ćemo onečišćenje u gradu, a bicikle, za koje smo prošlog mjeseca sklopili ugovore, raspodijelili smo pa će njih devet biti brdski bicikli, a šest gradski – ispričao je Kokot te objasnio da će se brdski bicikli koristiti isključivo za turiste, odnosno turističke ture po jaskanskoj vinskoj cesti. Gradske će bicikle koristiti prometni i komunalni redari, a i “gradski oci”.

–Kako je gradska uprava u Jastrebarskom zapravo na dvije lokacije, udaljene međusobno kilometar i pol do dva, svakako će se prije doći s jedne do druge točke, nego bi se to moglo pješke ili automobilom – rekao je Velimir Kokot.

Izazovan teren

Istaknuo kako se najviše vesele biciklima na vinskoj cesti, koji će omogućiti da što više ljudi posjeti jaskanske vinograde i obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva.Brdski teren mnogima je izazov, objasnio je i gradonačelnik Zvonimir Novosel, a biciklima će se on lakše savladavati.–Bicikli će doći taman kad temperature budu malo više, a mislimo da će se to svidjeti svima koji u Jasku dođu u posjet – rekao je Novosel, koji će se i sam, s jedne lokacije gradske uprave na drugu, provozati električnim biciklom, i to stazama koje će se ove godine potpuno urediti. Kako je najavio Velimir Kokot, u 2015. godini u Jastrebarskom će se označiti tristo kilometara biciklističkih staza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije