darinko kosor:

'Javiti o poskupljenju 15 dana prije uključenja grijanja je bezobrazluk!'

'27.11.2011., Zadar - Predizborni skup HSLS-a u Zadru u hotelu Kolovare.  Darinko Kosor, Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
17.09.2012.
u 12:50

– Pitao bih direktora Krkleca koliko je smanjio sve vanjske troškove, koliko je i što je to napravio da se troškovi unutar grupacije smanje? Baš ništa – zaključio je Kosor.

Ne možete ljudima 15 dana prije uključenja grijanja reći da će cijene porasti, to je bezobrazluk, poručio je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, osvrćući se na najave poskupljenja u Zagrebu i ostalim gradovima. Nije propustio priliku podsjetiti građane, ali i Radimira Čačića na obećanje koja je dao prije samo nekoliko mjeseci.

– Kada je poskupio plin, Čačić je tada svima nama obećao da do kraja mandata neće biti poskupljenja režija, stalno se proziva glavnim i prvim čovjekom za energetiku, a sada je prekršio svoju riječ –  poručio je Kosor. Prozvao je i Roberta Krkleca, šefa HEP Toplinarstva, podsjetivši ga da direktori nisu izabrani kako bi na svojim pozicijama podizali cijene, već su zaduženi za rekonstruiranje tvrtki kojima su na čelu. Kosor je naglasio da je uvjeren kako u HEP-u i u HEP Toplinarstvu koje je dio te grupacije ima mjesta za uštede.

>>Vlada obećala 'bolje sutra', a dobili smo 'malo sutra'!

– Pitao bih direktora Krkleca koliko je smanjio sve vanjske troškove, koliko je i što je to napravio da se troškovi unutar grupacije smanje? Baš ništa – zaključio je Kosor. Poskupljenje koje će ovisno od grada do grada značiti od 200 do 400 kn više, kako je poručio Kosor, on zasigurno neće podržati, a pozvao je i sve ostale predsjednike klubova u Skupštini da se ujedine za korist građana i ne podrže ovaj prijedlog. Kako je predvidio, prva moguća sjednica Gradske skupštine na kojoj bi se odlučivalo o ovoj temi mogla bi biti za 15-ak dana. 

>>HEP traži poskupljenje grijanja od 36,7 posto za 123. 000 kućanstava

Komentara 4

OB
-obrisani-
13:09 17.09.2012.

Postovani! Pa ne mogu gradjani placati nesposobno poslovanje "opdgovornih". Grijanje ima svoju cijenu. Ali to ne moze nikako biti u cjeni grijanja, "neodgovornost odgovornih na odgovornim mjestima". Micite podobne i dovedite konacno sposobne. Ako ovako nastave biti ce hladni stanovinovi a vruce zime/ceste;-)) Lijep pozdrav!

DM
dexter_morgan
15:50 17.09.2012.

ne sjećam se da su gradonačelnici protestirali kada je poskupljivao plin i struja sada mogu pokupit koji poen za lokalne izbore, pa ajde de ja sam uvjeren da u HEP-u ima prostora da se uštedi milijarda godišnje i da ii struja i grijanje pojeftine imaju previše zaposlenih, puno previše šefova, menađerskih ugovora (što će monopolistima uopće menađeri??), ekipe na terenu su im neefikasne i većinom pijane, potkupljivi su od malih do velikih.... malo sam rekao - moglo bi se, da se hoće, uštediti i dvije milijarde

VI
vital
21:10 17.09.2012.

da je koalicija u kojoj je bila i tvoja stranka više brinula o državi,a manje o svojim računima, posljednjih 8 godina, sada ne bismo bili tu gdje jesmo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije